tisdag 5 januari 2016

Julkakor, påfåglar och äppelgodis - en salig blandning

Trettonhelgen är här och julen går in på slutspurten. Jag tillhör de som inte tröttnar på julen redan på annandagen eller nyåret. Jag är alldeles för förtjust i ljusen, blommorna och stämningen. Dessutom kom ju vintern efter julen i år och då känns det ju tråkigt att för tidigt ta ner ljusstakarna och stjärnorna som lyser så vackert mot snön.

Än finns det julkakor kvar och än blommar amaryllisarna...


Fåglarna fick också lite godis så här på trettondagsafton. Sist som sidensvansarna var här så plundrade de hela trädet på äpplen så idag hämtade jag upp några nya till dem från källaren och hängde upp i äppelträdet.De vissna irisarna och dess fröställningar kontrasterar vackert mot den vita snön och det som jag inte såg från början i bilden var att den rostiga fiskmåsen förvandlades till en ståtlig påfågel! Det var två instagramföljare som uppmärksammade detta, varav bloggvännen Mejrams var en av dem.

Visst är den fin med sina stjärtfjädrar och plymer!


Fler nyanser av brunt på balkongen. Ett litet stilleben av en ljuslykta, några glasflaskor och en älskad Madonna i tung gjutjärn. 


Och strax går solen ner, denna vackra vintriga trettondagsafton. 


Önskar dig bloggläsare en fin trettonhelg! Hur gör du med julen? Är den redan ute? Eller har du allt eller delar kvar?

3 kommentarer:

 1. Jag har julen kvar, ja det lilla som jag haft. Vi firade julen hos min syster i Enköping, så det blev inte så mycket denna gång. Jag har oftast kvar min jul till strax före tjugonde dag knut, gillar att ha kvar framför allt stjärnor och stakar. Ljusslingorna får vara kvar längre än så. Det dröjer ju än ett tag innan man kan få njuta av våren. Så fina bilder du har tagit, så fint ljus i den sista bilden! Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder du visar!

  Jag har också julen kvar......det är ju jul fortfarande, även om den går mot sitt slut. Jag kommer nog ta bort det mesta på söndag. Ljusslingor i träden får sitta kvar längre. Jag gillar att var sak har sin tid och försöker att inte ta ut saker i förskott uan njuta av det som är. Lite stresssad kan jag dock bli av alla som har så bråttom. Jag vill inte läsa om krispiga tulpaner riktigt än utan hålla kvar i den musiga, varma julkänslan så länge jag kan.

  Nu vankas det skogspromenad.

  Ha en fin trettondag!

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Jag har bara mina adventsstjärnor kvar i fönstren för att lysa upp. En och annan amaryllis också. Vad fint du har fått det här på bloggen.
  Kul att du följer med på min lilla historia.
  Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!