fredag 13 mars 2015

Kvalitet på 60-talet

Jag kan inte låta bli att hylla 60-talets kvalitetstänk. En av mina garderober i sovrummet innehåller åtta förvaringslådor i gedigen furu. Lådorna glider på träskenor och har vackra nedsvängda sidor med låg front och zinkade hörn. De är inte bara hållbara, det är ett vackert hantverk också. Jag vet inte hur många garderober jag tidigare har avverkat i mitt liv där både lådor, konsoler och skenor i plast har gett vika efter en tids användning.


Det är en fröjd att dagligen få dra ut lådorna som än idag, efter 50 år, är fullt funktionella och estetisk tilltalande. Jag kallar det för "vardagslyx" - förmånen att kunna använda och glädjas åt vardagliga saker som både är vackra och funktionella.


7 kommentarer:

 1. Tänk 50 år och i så fint skick! Förstår att du uppskattar lådorna. De slukar nog en hel del också, guld värda. Ha en fin fredagkväll.kram Merja

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med dig. Trist nog har vi inte sådana i vårt hus.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Ohh sådana lådor hade jag i en lägenhet och de var så himla bra.
  Tack för din fina kommentar.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Vi har likadana i vårt radhus från 1954. Det känns som att husen var lite bättre planerade då och många blir förvånade över hur mycket som gå in på våra 86 kvm - kök, vardagsrum, badrum, 3 sovrum, gästtoa, 2 klädkammare och hall uppe och nere.
  Tack för en väldigt fin blogg med härlig, personlig inredning och fina bilder. Keep up the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du också har så fina lådor, de får vi vara rädda om! och så roligt att du gillar min blogg - det värmer! Kul att kunna inspirera.Välkommen tillbaka.
   Kram Cathrine

   Radera
 5. Helt klart vardagslyx tycker jag! Användbara ännu och så snygga! Man blir ju glad varje gång garderoben öppnas. Fast det är ju bara vad jag kan tänka mig att jag skulle tycka. Själv har man ju fula garderober från 80-talet..

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har säker något annat vardagslyxigt hemma hos dig! :) eller hur?
   Kram Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!