torsdag 26 mars 2015

Jag står och stampar i mars

Jag kan ofta tycka att mars känns som ingenmansland. En månad som är varken eller.
Absolut - ljuset återvänder, livet återvänder, vårlökarna börjar åter spira och solen värmer mellan snöbyarna. Men jag står lite och stampar. Det är inte läge att sätta igång något inomhusprojekt för mitt fokus börjar riktas mot trädgårdssäsongen som står på tröskeln. Samtidigt är det lite för tidigt att på allvar sätta i gång trädgårdsarbetet eftersom marsvädret, som bekant, är nyckfullt.

Så, vad göra? Bida sin tid och nyttja "mellanrummet"? Ja, så får det bli! Har du något tips på vad man kan bida sin tid med så här i ingenmansland?5 kommentarer:

 1. Där satte du ord på precis det som jag också känner. Man är mitt i "varken-eller". I helgen ska vi därför dra igång en utrensning. Jag känner att jag behöver luft.

  Otroligt vackra bilder!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 2. Håller med. Använder dåligt väderdagarna till att rensa foton, skriva frölistor, vandra runt i trädgården och titta på vad jag vill förbättra, städa lådor inomhus, plocka fram vårkläder och köpa lite nytt till fönstren.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Nja, riktigt så tycker jag inte att det är i Skåne. Här är det ganska mycket vår, även om det är lite blåsigt ibland, och jag är i full gång med att vårstäda rabatter. Och det känns jättebra att vara igång!
  När det gäller dina bilder så kan jag däremot hålla med föregående talare (Maria och jag är ju överens ganska ofta, som bekant), supervackra! Mjukt motljus, mmmm!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Ja jag vet inte riktigt vad jag brukar göra.. Vi har ju vårvinter med alla snö kvar. Men jag fortsätter nog tänka och planera saker jag vill göra. Kanske är maj månad här ungefär som för dig nu. Förra året hade vi en väldigt fin och varm maj och då hände massor utomhus. Ofta har vi kallt då. Får se hur det blir i år. Det enda som är säkert är att det blir väder, av nåt slag :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Jag har klippt ner en massa gammalt i trädgården och sedan kan man ju börja klura på årets trädgårdsprojekt, stora som små. Rensa bland gamla fröer och krukor är också bra mellansäsongsgöra.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!