onsdag 18 mars 2015

Trädgårdssäsongen är öppnad

...och härmed förklarar jag trädgårdssäsongen invigd!

I helgen som gick "öppnade" jag trädgården. Äntligen kom den efterlängtade solen och värmen. Jag drog på mig mina älskade blåställsbyxor och med sekatören i den ena handen och krattan i den andra klev jag med stora steg ut i trädgården och röjde upp efter vintern. Ni som är trädgårdsnördar vet vilken känsla detta är. Det är som om en helt ny värld öppnar sig när den långa, mörka vinterbubblan plötsligt spricker upp. Perennerna blev nedklippta och de första penséerna blev planterade. Grillen invigdes med korv och självklart intogs även eftermiddagskaffet i trädgården. En pampig invigning med andra ord :)

I går tog jag vägen förbi handelsträdgården efter jobbet och jag föll pladask för de ljuvliga små svart-lila irisar som bara stod där och väntade på mig.


Färgskalan passade underbart till de nyplanterade penséerna, den råa betongen, det rostiga symaskinsunderredet och den gamla zinkvattenkannan. Jag tror bestämt att jag hänfaller åt det lite mörka och råa hållet.

Att bilen inte var hemma hindrade mig inte - på cykeln kan man lasta mycket!


9 kommentarer:

 1. Underbara irisar!

  Ja, visst är det underbart att vårröja i trädgården. Det spritter i kroppen och energi laddas upp. Jag måste plantera fler penseéer....

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...eller hur Maria! Jag hittade ett tråg med de mörklila krusiga penseérna som jag blev så förtjust i förra året så de kunde jag förstås inte låta bli att köpa...
   kram Cathrine

   Radera
 2. Fantastisk beskrivning! Jag kan riktigt se de stora stegen :-)
  Och fina bilder, igen. Den här gången gillar jag cykelbilden särskilt mycket. Den berättar väldigt mycket om dig, tror jag.
  kram, Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sara, På pricken med cykeln - det är jag personifierad :)
   Kram Cathrine

   Radera
 3. Visst är de fina, hade dem i min förra trädgård, får nog skaffa mig ett gäng till nuvarande också. Kan bara hålla med, det är underbart nu när ttädgårdssäsongen är här. Kram Merja

  SvaraRadera
 4. Visst är de fina, hade dem i min förra trädgård, får nog skaffa mig ett gäng till nuvarande också. Kan bara hålla med, det är underbart nu när ttädgårdssäsongen är här. Kram Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänker att de får blomma i sina krukor sen sätter jag ner dem i rabatten för att njuta av dem nästa år igen. Ja, nu kliar det i fingrarna - känner mig verkligen laddad och otålig - vill börja med allt NU!
   Kram Cathrine

   Radera
 5. Visst är det underbart att vara igång?! Superfina irisar och penséer du köpt.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Kristina, det är så härligt att vara igång. Nu vill jag allt på en gång, det känns som man legat i dvala i ett halvår och vaknat upp på nytt! Jag föll verkligen för de mörka irisarna - så vackra! Jag ser att du är igång i din trädgård också. Nu kan det bara bli bättre!
   Kram Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!