onsdag 3 februari 2016

Sneak peek på nya vitrinskåpet

Jag har, under flera år, gått och sneglat på ett gult vitrinskåpet ur Ikeas Stockholmskollektion. Häromveckan slog jag till, med den förevändningen att jag måste få ordning på mitt förvarings- och "loppisförråd" i källaren, där drickabackar, konserveringsglas, våffeljärn och glasvaser står sida vid sida. Jag ser helt enkelt inte vilka vackra vaser jag faktiskt har. Sagt och gjort, en byrå fick flytta ut och in flyttade skåpet - till svalen i källaren! Jag vet, jag är inte klok - ställa det finaste skåpet jag har i källaren! Men så fick det bli! Någon annan plats har jag inte men jag kommer att passera det varje gång jag ska till tvättstugan så jag lär se det ganska ofta! :)

Bjuder på en luftig bild innan jag fyller skåpet till brädden...


Vi passade också på att göra en make over i matkällaren. En ranglig hylla stod på den gamla potatisbingen, som ju är en kulturskatt i sig, men som vi faktiskt inte använder som sådan - några potatisåkrar har vi ju direkt inte. Som vanligt rycker maken in med kofot och hammare och som vanligt blir det en rumpbild på honom :) Ut med bingen och ranglig hylla och in med praktiska förvaringshyllor....Och ut med alla saker till gillestugan för en rejäl rensning - det fina till vitrinskåpet, det praktiska tillbaka till matkällaren och det som jag inte använder ska till återvinning och loppis!


Jag återkommer med en rapport längre fram och berättar hur det har gått! Att rensa ur är en skön känsla, eller vad säger ni?

16 kommentarer:

 1. Heja heja! Fint skåp till alla skatterna. :) Det är skönt efter att man har rensat, men inte kul när man håller på. Har en sådan uppförsbacke att ta tag i själv (lådor med arvegods och barndomssaker). Blev riktigt bra i matkällaren också, bra hyllösning. Ser fram emot att se skåpet när du fyllt det, för du visar väl?
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack-tack:) jätteskönt att rensa! och visst kommer jag att visa!
   Kram och trevlig helg,
   Cathrine

   Radera
 2. Man ska inte underskatta att ha det vackert även på undanskymda platser. När vi flyttade in i vår (sista) hyreslägenhet för många år sedan, var målning av insidan av skafferiet det första jag gjorde... Min bättre hälft tyckte inte att jag var klok, men jag visste att jag aldrig skulle komma att göra det om det inte gjordes innan det fylldes på... Du får gå långsamt på väg till tvättstugan, så hinner du njuta mer...! Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi...känner igen! Har också målat insidan av ett skafferi i en hyreslägenhet på 80-talet -LILA!!!!!
   Kram och fin helg till dig,
   Cathrine

   Radera
  2. Hihi...känner igen! Har också målat insidan av ett skafferi i en hyreslägenhet på 80-talet -LILA!!!!!
   Kram och fin helg till dig,
   Cathrine

   Radera
 3. Jaaa, bästa känslan ger rejäla rensningar! Konstigt att jag inte gör det oftare...

  Fint skåp men bäst är nog tapeten bakom, visst är det en 60-tals tapet? Tror mina kusiner hade en sådan.
  Trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du såg tapeten! Det var en av anledningarna att jag valde ett skåp som har glas på fyra sidor. Jo, det är originaltapeten som har suttit där sedan -65! Och jag verkligen älskar den!
   En fin helg till dig,
   Kram Cathrine

   Radera
 4. Jag hoppas du rådfrågar mig innan du skickar iväg massa saker till loppis ;) snyggt!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas du rådfrågar mig innan du skickar iväg massa saker till loppis ;) snyggt!

  SvaraRadera
 6. Ja att rensa är verkligen en härlig känsla! Och att sen få möjlighet att lyfta fram det man verkligen gillar... Snyggt skåp - och en bra placering tycker jag. Det glädjer ju dig när du passerar, varje gång!
  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rensning gör verkligen gott i själen. Det känns så himla bra eftrtåt. Och visst ska man ha vardagsfint omkring sig!
   Fin helg till dig,
   Kram Cathrine

   Radera
  2. Ja, rensning gör verkligen gott i själen. Det känns så himla bra eftrtåt. Och visst ska man ha vardagsfint omkring sig!
   Fin helg till dig,
   Kram Cathrine

   Radera
 7. Klart du ska ha ett snyggt skåp till dina snygga alster. Tapeten där bakom passar ju perfekt till skåpet, eller rättare sagt skåpet till tapeten. Fredagskram till dig!/Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Helt rätt uppfattat - skåpet efter tapeten!:)

   Kram på dig
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!