onsdag 10 februari 2016

Rapport från källaren

Jag lovade ju att återkomma när källarprojektet var klart - det fina i finskåpet och det praktiska i matkällaren - och här kommer återrapporteringen. Tidigare inlägg hur det såg ut innan hittar du här.

Jag börjar med färgexplosionen i det gula vitrinskåpet. Här är det varken färglöst eller minimalistiskt. Grönt och rött, glas och keramik, blått och gult i en salig blandning MEN nu ser jag allt! Och gissa så lätt och roligt det var i helgen när jag skulle hämta vaser till tulpanbuketterna!
Men jag måste säga att jag är minst lika nöjd (om inte ännu mer) med ordningen i matkällaren. Halleluja vilken ordning och reda - var sak på sin plats in i minsta atom och jag älskar det! Jag är nog lite nördig här, har väl ett lätt kontrollbehov...:) Även här ser jag vad jag har och kan lätt hämta upp det som jag behöver. Det finns t.o.m. tomma hyllor! Gissa om jag kastade en hel del saker som inte var något att ha och resten åkte ner i loppislådor som får säljas på nå´t bakluckeloppis framgent.Här står burkarna och flaskorna på rad och väntar på sommarens saftkok

...och syltkok

och ur drickabacken kan man nu lätt välja utan att behöva krypa under en hylla

Och här står min samling med gamla medicinburkar som jag samlade på när jag jobbade på sjukhuset för typ 25 år sedan...

Nu känner jag mig lättare i själen och på jorden! :)

8 kommentarer:

 1. Åh så fint och bra det blev! Rensa ut och ordna fint, det är så skönt och man blir så nöjd. Som vanligt undrar jag varför jag inte gör det oftare, när det får mig att må så bra. Hmmm, kan det vara latmasken som är framme?
  Fortsatt trevlig vecka!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske inte har en sån röra som jag har Katarina, svårt att tro att du har en latmasksida... :)
   Kram och en fin vecka till dig med
   Cathrine

   Radera
 2. Bra jobbat! Så fint! Vilken underbar känsla. Jag blir grön av avund. Har lite att ta tag i här.....

  Gula skåpet är superfint. Vilken otrolig lyx att gå där och välja och vraka bland vaser och annat.

  Matkällaren står nu full av möjligheter. Jag undrar lite var maten är????

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha..... bästa frågan Maria! Glömde skriva att det var en kombinerad loppis- och matkällare med övervikt på det förstnämnda... :) Men nu ska det ska bli ändring på det när alla tomma hyllor uppenbarades! De sista Ingrid Marieäpplena som låg där tog slut för någon vecka sen. De gav jag till en björktrast som käkade typ 5 äpplen om dagen när det var som kallast! Saften och sylten är också slut och surdegsbröden som brukar jäsa där har inte bakats på länge... men nu finns det inga ursäkter längre. Det är dags att uppdatera till husmor 2.0 !

   Kram på dig,
   Cathrine

   Radera
 3. Åh vilken underbar ordning! Det är märkligt hur tillfredsställande det kan vara att skapa ordning, men jag är likadan. Fast det är långt mellan gångerna...:-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Ett skåp att bli glad av och jag kan tro du tycker det är roligare och hämta en vas, när allt är mer överskådligt. Bra fördel med skåp är ju också att det inte dammar igen så fort. Ha en riktigt fin torsdag! Kram från en febrig kropp! Merja

  SvaraRadera
 5. Men så snyggt det blev!!! Både i skåpet och i matkällaren.
  Nu kommer du dessutom att hitta det du söker lätt som en plätt!
  /Eva

  SvaraRadera
 6. Supersnyggt och inspirerande! Så skönt att ha sådan överblick och kunna välja. Och matkällaren! Är väl enda gången jag saknar källare, tänk att ha sådan plats.
  Har superrörigt i mitt vasförråd för närvarande, men det ska bli ändring på det framöver. Mer renovering på gång och då blir jag liksom så illa tvungen att fixa.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!