onsdag 24 februari 2016

Det finns en tradition...

...som jag inte vill missa. Och det är att gå på bokrea klockan 7 på morgonen.

Bokreans stora era är väl egentligen förbi, böckerna finns billigare på nätet och de flesta titlar finns kvar även dagen efter. Men det spelar ingen roll. Det är något alldeles särskilt att stå där i kön på morgonen och sedan gå runt och plocka ner de förprickade böckerna från katalogen i korgen och även låta en och annan spontan bok slinka ner däri.

Förr om åren har jag nog mest köpt trädgårds- och inredningsböcker. Men i år var det inte mycket av den varan, det kan bero på att jag har de flesta...:)  eller att utbudet inte var så intressant.

Så i min korg hamnade dessa skönlitterära böcker:Ser ni något särskilt? 

Jo, alla är författade av kvinnor! Det var först när jag fotade dem som jag kom på det. I och för sig ska jag och en väninna och våra döttrar starta en feministisk bokcirkel där vi börjar med Virginia Woolf för att sedan fortsätta med nobelpristagaren. Det ska bli kul!

Det var faktiskt en trädgårdsbok som jag ville ha men den fanns bara på nätet, nämligen: Brev från min trädgård av Sven-Ingvar Andersson (en man dock men det kan inte hjälpas...:))

Ur beskrivningen av boken:
"Brev från min trädgård är en bok om en trädgård som inte liknar någon annan trädgårdsbok.I femtiofyra brev till släkt, vänner, själsfränder och potentater i när och fjärran - såväl i rum som i tid - berättar Sven-Ingvar Andersson, en av vår tids stora trädgårds- och landskapsarkitekter, om sin trädgård Marnas och vad andras verk och tankar har betytt för den". (text och bild från Adlibris)Sen kunde jag inte heller låta bli att beställa en bröd/kokbok, trots att jag har lovat mig själv att aldrig mer köpa fler kok- eller bakböcker då hyllorna bågnar... Men denna lät så rolig! och baka bröd och då särskilt surdegsbröd är en favoritsysselsättning hos mig.

Ur beskrivningen:
"The Bread Exchange är en bok för alla bröd- och matälskare som vill följa med på en annorlunda resa världen över, och möta både platser, människor och recept som stannar kvar långt efter det att brödet är uppätet." (text och bild från Adlibris)


Hur är det med dig? Har du varit på bokrean eller beställt några böcker på nätet?

4 kommentarer:

 1. Härligt med "riktig" bokrea:) Jag köper via nätet, rea eller ej, ganska ofta. Till skillnad från förr blir det numera också mycket pocket. Ååh, låter spännande med temabokcirkel. Och Aleksevitj borde man väl absolut ta och läsa. Ha det bra!
  Helen

  SvaraRadera
 2. ...eller hur hon nu stavar sitt efternamn, Svetlana, hahha...

  SvaraRadera
 3. Bokcirkel är jag också sugen på, har aldrig varit med i någon. Nu har jag fått en granne som också är sugen, så vi kanske får ihop en så småningom.
  När det gäller bokköp så har jag helt förfallit till tekniken och köpt en Kindle (Amazons läsplatta). Superpraktiskt, särskilt när man vill läsa sent/tidigt/mitt i natten utan att tända ljuset :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt att gå på bokrea på morgonen! Jag brukar säga att vi har tillräcklig med böcker men så "råkar" jag hamna på rean i alla fall och då fattar ju alla hur det går... Böcker är helt nödvändigt!!!
  Hälsar
  Katarina från sol och 15 grader i Portugal

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!