söndag 20 december 2015

Julfint på balkongen

De flesta av er kommer säkert ihåg stormen för några veckor sedan som härjade över vårt avlånga land i varierande styrka. Oftast brukar man ju säga: "inget ont som inte har något gott med sig". I detta fall handlar det om nedblåsta kvistar av gran och tall. Eftersom jag helst inte olovligen hämtar material från skogen till juldekorationer så var det ett "guldläge" när jag på skogspromenaden bokstavligen snubblade över allt det vackra som låg på backen. Tänk, att där låg en hel grankvist full med vackra kottar! Lite röda nypon till det och dekorationen var klar!


De senaste åren har det blivit trendigt att juldekorera sina hem med små granar, med eller utan rötter, i glasburkar, vilket ju är jättevackert - hade det själv förra året. Men ibland när något blir alldeles för trendigt så brukar jag tröttna och då återgår jag till det "omoderna traditionella", som en bunt med tallris i en kruka helt enkelt! Jag kommer ihåg, från min barndom och när jag själv började juldekorera som nyutflugen ung vuxen, höganäskrukan som var fylld med tallris dekorerat med små röda hängande julgransprydnader. Om trenden inte redan vänt så kommer säkerligen det enkla och traditionella tillbaka så småningom :)


Ja, nu är de bråda dagar så här fyra dagar innan jul. Det är nu man ska ta de där berömda djupa andetagen och tänka över vad som är viktigt och vad som faktiskt kan lämnas därhän, så att vi inte hamnar i någon tråkig julstress utan att var och en av oss gör det som känns rätt i hjärta och själ. (sorry för det klichéartade uttrycket, men jag hittade inget bättre ord just nu...:)


En stor varm julkram vill jag ge dig bloggläsare - det är så roligt att just du vill läsa min blogg!

3 kommentarer:

 1. Kommer så väl ihåg tallriset som togs in och kläddes med röda bär när jag var liten. De senaste åren har jag gjort likadant. Håller med dig om när det blir lite för trendigt med visst pynt så tröttnar jag. Det här med alla små granar i glasburkar, har jag nog tröttnat på rejält men hade själv sådana för säkert 7-8 år sedan. Så det är en trend som verkar hålla i sig! Den startades nog av de som gillade shabby chic och nu har den hamnat hos trendbloggarna som nån slags nyhet sedan ngt år. Ja, trender kommer och går men jag brukar säga att enkelheten består. Önskar dig en riktigt fin advent! Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Så fint med frosten i ditt förra inlägg! Vi hade frost en dag förra veckan men det var på måndagen tror jag, och jag kunde tyvärr inte stanna hemma och vänta i flera timmar på fotoljus...
  Jag känner inte någon riktig julentusiasm i år. Jo, över att vara ledig, men inte så mycket annat. Men det går nog bra ändå :)
  Ha en bra julvecka!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Vi hade tallris med röda virkade små hjärtan i när jag var liten. Funderar på att återuppta den traditionen. :)
  Ha en fin julhelg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!