måndag 14 december 2015

Fru Frost

I helgen kom äntligen den efterlängtade frosten och lade sig som ett juligt mjukt täcke över trädgården. På lördagen vaknade jag till sol, frost och fem grader kallt. Bättre kan det ju inte bli en helg i advent. Sockertoppsgranarna vid entrén (som jag faktiskt har lyckats att hålla vid liv sedan förra julen) gör sig onekligen mycket bättre med de frostnypna grenarna.Ni kan ju bara gissa vem som sprang ut på morgonen med kameran i högsta hugg! Allt var ju så fint!
Till och med bruna, vissna hortensior och temyntor får ett nytt liv när Fru Frost har varit framme med sitt trollspö.


Och lika fint var det i skogen under promenaden. Tänk att det där vita och krispiga kan göra så mycket för både själen och estetiken!


...och som grädden på moset gjorde vi upp eld och grillade korv när skymningen föll - mer idylliskt än så kan det väl inte bli en helg i advent.


En toppenhelg med andra ord!

3 kommentarer:

 1. Skönt med lite kall och klar luft. Och visst blir det vackert! Håller med dug att det mesta blir snyggare mwd lite frostglitter.
  Här kom frosten i går måndag = inga bilder för min del, mörkt när jag åkte till jobbet och lika mörkt när jag kom hem.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Ja visst blir man sugen på att fotografera. Så vackra bilder!

  Men hur nöjda ska vi inte vara med våra sockertoppsgranar då? Eller, kanske mest nöjda med oss själva som lyckats hålla dem vid liv hela året.

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder!
  Hoppas den här helgen också blir fin trots bristen på frost!
  Susanne

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!