måndag 2 november 2015

Välkommen då, november, till mitt vardagrum

Känner mig redo för november. Hur man nu kan vara det, undrar nog många, inklusive jag själv. En bidragande orsak kan nog vara den långa och milda hösten som i princip varit och fortfarande stundtals är, som en sensommar - vilket har lockat till grävande i trädgården med reafyndade perenner och lökar på varje lediga stund. Det tar liksom aldrig slut, vilket ju är härligt i sig men nu känner jag att jag behöver vila mig lite och "typ bara hänga i soffan" över en bra film, för om november tänker svischa förbi lika snabbt som oktober så är vi snart inne i julruschen och innan dess behöver man ju vila upp sig lite.. eller hur? :)

Under dagens ljusa timmar njuter jag av våra stora fönster i vardagsrummet som låter ljuset flöda in mellan vildvinet på balkongen utanför. Favoritfåtöljerna, designade av Karin Mobring för Ikea på 70-talet, hittade jag på kommunens återbruksloppis strax efter att vi hade flyttat in i huset. Dess loungestil är som gjorda för de låga fönstren och det känns som de alltid har stått där.När skymningen faller tänder jag jordgloben, också ett fynd från återbruksloppisen, liksom skrivbordslampan, serveringsvagnen, de gröna vaserna och även det fyrkantiga soffbordet i glas är. Loppis och återbruk när det är som bäst!Läste någonstans att vinterns hetaste inredningstrend är tavelväggen - då får jag väl känna mig lite trendig och inne då... ;)  Om jag börjar se mig om på väggarna hemma hos oss så tror jag bestämt att jag har en förkärlek till starka och uttrycksfulla porträtt. Min senaste tavla (bilden längst ner till vänster) gillar jag extra mycket. Ett starkt kvinnoporträtt. Helt i min stil.Hur ser din november ut?

7 kommentarer:

 1. Framför mera soffhäng, jag är helt redo! Och inte är det konstigt att du vill vara inne så fint som du har det! Själv är jag nöjd med att jag dammsög i vardagsrummet häromdagen :) Men jag har ju faktiskt en tavelvägg, jippi!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Så otroligt skön stil du har!!! Och vilken återbruksloppis! Snacka om fynd! Men du verkar också ha näsa för att hitta guldkornen! Urläcker tavelvägg också! :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 3. Vilka fynd och vilket bra öga för kombinationer! Jag behöver också en trädgårdspaus nu känner jag, "ska bara" natta trädgården för vintern först... Det där synnerligen tråkiga i form av att bära in trädgårdsmöbler och montera ner studsmatta mm. SEN ska jag slänga mig i soffan. Så snart jag gjort allt inomhusfix som jag hela året gått och skjutit upp till vintern förstås :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Amei conhecer o seu blog!!!Achei maravilhoso!!!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  SvaraRadera
 5. Instämmer, förstår om du vill vara inne lite mer nu, känns så skönt avslappnat hemma hos dig. :) Gillar din tavelvägg, snyggt med mittlinjen som de utgår från, ibland känns tavelsamlingar så röriga när det inte finns några raka linjer för ögat.
  Hur det är här? Lätt kaos. Vi har inlett ett 15-pussel som heter duga inomhus. Äldsta barnet ska få nytt sovrum, yngsta ska ha hans, vi ta tillbaka stora sovrummet och mellanbarnet ha vårt sovrum... Hängde du med? ;) Läs: flytta möbler och allt innehåll i garderober och lådor. Som tur är är det 'bara' stora sovrummet som ska ha en total make over.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Du har en jättefin tavelvägg! Och nya tavlan är verkligt uttrycksfull, kommer passa bra in:)
  Ha en bra första novembervecka!
  Helen

  SvaraRadera
 7. Tänk vilket fynd du gjort med stolarna och som du säger, ser ut som de alltid stått där. Här fortsätter jag lite till i trädgården men räknar med att jag blir klar i helgen. Precis som du hade jag bestämt mig att inte sätta lök i kruka i år. Tycker det är så himla tråkigt att ta hand om dem när de blommat över. Har jättesvårt för att kasta fina lökar men men. Förhoppningsvis kommer vi att bli rikt belönade till våren. Kram Merja

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!