söndag 8 november 2015

"Date" med min trädgård

Efter en vecka i mörkerexil fick jag äntligen träffa min trädgård. Som jag längtat efter att få se den i dagsljus! Mycket har verkligen hänt på en vecka. Löven har fallit av på ullungrönnen, äppelträdet och grannens lönnar vilket gör att hela trädgården badar i glödande höstlöv....och färgerna behöver inte ens vara glödande för att vara vackra, även nyanser av brunt kan te sig som en magisk liten trollglänta.För att inte tala om naturens egen styling bland trädgårdsredskapen - inte ett löv ligger fel :)


Avslutar med en bild på min blommande lavendel och konstaterar att det bara är tre veckor kvar till advent. Känns nästan osannolikt efter dagens trädgårdsarbete i 10 plusgrader där jag har fortsatt att gräva ner fyndade växter från plantskolan, där den tidigare 70%:iga rean har gått ner till 10 kr styck! Då kan man ju absolut inte låta bli.. inte 70% lökrea heller...


8 kommentarer:

 1. Jag har inte haft någon date med min trädgård alls i helgen, inte ens för att fota. Så nu blir det nog inget blogginlägg och väldigt sparsamt med IG, om några alls. Nästan som luften gått ur mig i helgen. Får ta nya tag nästa helg! Härliga höstliga bilder du visar! Kram Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omväxling förnöjer har jag hört - ibland behöver man byta lite fokus och dejta andra :) snart kommer ju advent då ska du se att luften kommer tillbaka.

   Kram på dig och en fin vecka till dig,
   Cathrine

   Radera
 2. Det verkar ha varit en bra date som resulterade i fina lövbilder! Det känns franskt med de svarta utemöblerna, tror jag har suttit i sådana i Luxembourgträdgården i Paris.
  Vilken superrea, helt oemotståndligt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång jag gör en café au lait ska jag linda in mig i en filt, sätta mig där och tänka på Paris:)

   Kram och en fin vecka till dig,
   Cathrine

   Radera
 3. Ja, idag var en riktigt utedag! Här blev det växthusstädning och lite lövräfsning (det som inte Freja fixat) i det mest fantastiska novemberväder. Upptäckte på vägen fler urnor som jag skulle kunna sätta lökar i, så jag kanske också ska ta en tur till någon plantskola - om jag vågar...
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Akta dig för plantskolor så här på senhösten, de medför bara mer arbete... :)

   Önskar dig en ny fin lövvecka,
   kram Cathrine

   Radera
 4. Vilken tur att jag inte besökt någon plantskola på ett tag... ;) Har du fyndat något kul eller bara fyllt på i största allmänhet?
  Det var riktigt skönt väder på söndagen när vinden mojnat, vackert med löv i alla dess former.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, akta dig om du inte vill ha mer arbete! :)
   Jag fyndade b.la. en hortenisa (som kostade 10 kr i stället för 249:-) gräs och japanska järnekar. De har jag grävt ner nu med krukor och allt, så bestämmer jag till våren var jag ska plantera dem.

   Fin vecka till dig,
   Kram Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!