tisdag 24 november 2015

Väder, väder, väder...

Helgen kom och helgen gick. Vintern kom och vintern gick.

Tja, inte var det roligt i morse när jag vaknade av att det hällregnade och temperaturen hade stigit från tio minus till fem plus. Det gäller att hänga med i svängarna och som tur var hann jag ut med kameran under helgen och fick uppleva årets första krispiga vinterdag i trädgården.
Önskan hade förstås varit att krispigheten bestått nu när vi går in i adventsveckan och man äntligen får frossa i stjärnor, ljusstakar, hyacinter och amaryllisar! Nu kliar det i fingrarna att få arrangera små stilleben av ljus och blommor. Eller vad säger ni? :)

5 kommentarer:

 1. Verkar som vi har samma väder ungefär och till advent lovas blåst och regnskurar. Vi ska ju stå ute på julmarknaden.
  Med några dagars frost och sol på det får man ny energi. Så njutbart när allt gnistrar och det rasslar lätt i gräsen. Läcker stol!
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Japp, nu kliar det i fingrarna. Jag köpte mina första hyacinter för någon vecka sedan och har redan satt upp adventsstjärnorna, så jag är redan i gång! Det gäller att ta tillvara den här pyssel- och ljusmystiden. Så fin snö du fick, här var det bara tung, otäck blötsnö. Som frös och gjorde livet surt för en cyklist, suck.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Oh ja, här kliar det i fingrarna. :) Snön är borta här också, men det kommer säkert mer om än inte nu.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Ser onekligen fint ut hos dig tidigare med den krispiga snön. Här blev det bara riktigt blöt snö som frös till is under natten och idag har det regnat hela dagen. Jag försöker hitta lite adventinspo men det går sisådär. Brukar oftast redan nu ha fått upp både stjärnor och ljusstakar men har bara lyckats få fram en ljusstake som jag inte ens har tänt. Nej, här behövs lite skärpning! Kram Merja

  SvaraRadera
 5. Håller med! Här försvann snön nästan innan det blev ljust, så jag var mest glad att det regnade bort snabbt. Har fortfarande några dahlior kvar att få upp, så tacksam för plusgrader lite till!
  Kram Elin

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!