söndag 15 november 2015

Hallååå tiden...

Jag kan inte sluta att förundras över vart tiden tar vägen. Jag vet att dygnet har 24 timmar och att året har 365 dagar och att vi (definitionsmässigt i alla fall) har 4 årstider och lika många stora högtider. Men likt förbaskat så upplever jag att jorden snurrar allt snabbare... eller vad det nu är?

Påsk, midsommar, jul, nyår, vinter, vår, sommar, höst. Ibland undrar jag vart i cykeln jag befinner mig. Tyckte att hösten nyss började efter att brittsommaren slutade och om två veckor är det advent och enligt tidräkningen vinter. Hänger ni med?
7 kommentarer:

 1. Håller med, tycker också tiden går fort. Brukar fundera på det och pratar jag i egen sak, så tror jag det beror på att jag är för dålig att vara här och nu. Planerar alltid framtid och ojar mig över att helgerna går fort. Försöker att finnas här och nu och lyckas si så där. Har alltid varit en föränderlig människa som lever i framtiden. Har däremot en man som är duktigare på att leva i nuet, så jag försöker lära mig. Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Eller hur, tiden ökar i hastighet proportionellt mot min ålder känns det som... Det är ju det där med att fånga dagen och mindfulness och allt vad det är som jag inte riktigt hänger med på, men jag tycker i alla fall att det är bättre än att det känns som om dagarna släpar sig fram. Tiden går fort när man har roligt, helt enkelt! Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Ja, tiden rusar verkligen på nu. Men jag undrar om vi säger det i januari/februari? Då tror jag att det känns som om det är tuggummi i klockan... Nåja, vi får väl se.
  Idag känns det betydligt svalare så kanske vi får höst här nu i alla fall?
  Ha en bra vecka!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Visst rusar tiden på och man hänger inte riktigt med. Nu behöver jag lite kallare väder för att fatta att det snart är advent. Igår åkte i alla fall pumporna på entrésidan och i dag åker de som ligger kvar på trädgårdssidan. Måste markera lite för mig själv.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 5. Tror som Elin att det har att göra med att vi blir äldre. För en 10-åring är ju ett år en tiondel av livet. För mig betydligt mindre... ;)
  Den här hösten har gått fort, tycker också det nyss var brittsommar. Hur som, nu ser vi fram emot advent och jul.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Nej jag hänger inte med riktigt. Igår la jag på de sista löven i rabatten och 1 timmer senare var de snötäckta. Hallå var kom vintern ifrån?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. En reflektion som jag också gör hela tiden. Tiden går snabbare och snabbare för varje år. Det gör bl a att jag har blivit oerhört petig med vad jag lägger min knappa och dyrbara tid på. På fritiden, när jag kan bestämma mycket, går det bra, men på jobbet, där andra bestämmer vad jag ska göra, är det svårare. De yngre blir inte alls lika stressade av att lägga tid på "trams" som jag blir.
  Tur att man har familjen, hemmet och trädgården för återhämtning.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!