söndag 4 oktober 2015

Mellan ute och inne

Nu har tiden kommit då det inte är någon ordning någonstans, varken ute eller inne. Ena dagen trädgården, andra dagen inne, avslut på den ena och början på det andra men inget riktigt fokus någonstans. Förstår ni mitt svammel? För mig är det så här: när trädgårdssäsongen börjar då falnar mitt intresse för inredningen, då är huset bara en genomfartsled ut till trädgården men nu när trädgårdssäsongen börjar avta och mörkret sänker sig snabbare på kvällarna börjar jag återigen att känna lusten att "boa" in mig inomhus. Det är bara det att just nu är huset en genomfartsled med alla krukväxter som ska in igen efter sin sommarsemester och jag vet inte riktigt var jag ska placera ut dem. Så här står min samling av paradisträd eller penningträd (Crassula ovata) mitt på golvet i vardagsrummet.


Blommor och växter på balkongen och i trädgården har jag gärna i massor men när det kommer till krukväxter inomhus är jag lite mer återhållsam. Dels gillar jag inte att vattna och dels tycker jag inte om att fylla fönsterbänkarna med blommor, är nog lite asketisk av mig i den frågan. En del av paradisträden kommer nog att få tillbringa sin vinter nere i källaren - sorry blommor... Men jag måste verkligen rekommendera att ställa ut sina paradisträd på sommaren - de älskar verkligen sol och värme men även relativt kalla nätter. Jag har två stora som faktiskt får bo i vardagsrumsfönstret under vintern. Innan sommaren var de nära döden - taniga, bladfattiga och allmänt tråkiga men oj vad de har växt till sig under sommaren med massor med nya, stora och fasta blad.


Så nu pryder de verkligen sin plats igen bakom mina favoritfåtöljer.


3 kommentarer:

 1. Dina krukväxter ser verkligen välmående ut. Jag brukar tänka på mina stackars krukväxter, att skötte jag min trädgård lika dåligt som dem, så skulle den vara riktigt skruttig. För fy så dålig jag är på det, glömmer att vattna och byter jord kanske varannan vart tredje år. Inte roligt att vara krukväxt hemma hos mig. Kram!

  SvaraRadera
 2. Du beskriver så väl hur jag själv känner, genomfartskeden till trädgården och mittemellan-röran så här års.
  Nu vill jag också boa in mig och avsluta utesäsongen. Dina paradisträd är så fina, blir riktigt sugen på att skaffa ett igen (jodå, jag tog död på ett). Krukväxter och jag har inte varit kompisar sedan jag var i 11-årsåldern och hade runt hundra. ;)
  Ha en fin vecka!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det ser ut som om du har ordning både inne och ute, som vanligt. Paradisträd är fina, åtminstone dina. Mitt fick inte komma ut, usch nu fick jag lite dåligt samvete... Jag ska åtminstone gå och vattna det. Gör det nu!!!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!