tisdag 13 oktober 2015

Ut med sommaren - in med hösten

I helgen påbörjade jag mitt årliga höstprojekt, nämligen "ställa-ner-pelargoner-i-källaren-som-ska övervintra". Pelargonerna blommar i och för sig oförtrutet på och är egentligen som finast nu men så här i mitten av oktober tycker jag ändå att de har gjort sitt och jag längtar efter något mer nedtonat och höstligt....som ljung och murgröna. Den nya sorten Skyline tycker jag är riktigt fin med sin frodiga grönska och knubbiga grenar.
Var sak har sin tid och det är just det som är charmen och glädjen med årstidsväxlingarna i krukorna.

3 kommentarer:

 1. Jag går också och tittar på mina krukor som fortfarande står ute, är det kanske dags att ta in dem? Men så länge det inte fryser trivs de bäst där de står så jag väntar nog ett tag till. Tror jag. Hoppas inte kylan kommer plötsligt.
  Ja, igår fick jag plötsligt en ledig dag. Men å andra sidan fick jag jobba igen det idag för det var inte någon som jobbade i mitt ställe när LU var stängt :)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Svårt val det där, när är det dags? Fina pelargoner du har, väl värda att övervintra.
  Själv spanar jag på väderleksprognoser och avvaktar lite till.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Stod och höll i ett ex av Skyline häromdagen men det blev inget köp den gången. Kanske nästa gång för den ser lite fin ut. Ja, det är nog dags för pelargonerna att få lite vintervila nu så att de orkar komma igen nästa år. Snart är vi där! Kram Merja

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!