lördag 10 oktober 2015

Te helt enkelt

Den meteorologiska hösten har kommit till Värmland så nu är det bara att gilla höstläget och vad passar inte bättre då än en god kopp te när mörkret och temperaturen har fallit! Teburkar, tekoppar och tesorter kan man aldrig få för mycket av...

Jag har många tesorter för olika tillfällen i tehyllan i köket - svart, rött, grönt, örter - men det finns en sort som jag alltid återkommer till och som jag aldrig tröttnar på och det är svart Earl Grey - min absoluta favorit! Vilken är din?

12 kommentarer:

 1. Härliga tebilder. Är det zebra den svartvita koppen heter... Här finns också ett rejält förråd att välja ur. Just nu pausar jag med ett eget myntate. Gott för halsen när man har fått ner en brännmanet.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med eget myntate!
   Koppen är faktiskt från IKEA, en tillfällig kollektion som de hade för ett tag sedan.

   Brännmanet i halsen låter ju inte alls trevligt!
   kram till dig och krya på
   Cathrine

   Radera
 2. Snygga teburkar! Favoritsorten här är rött te smaksatt med apelsin och cactus.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt favoritte lät ju som ett väldigt gott höst/vinterte! Det får jag pröva!

   Kram
   Cathrine

   Radera
 3. Kaffe är bäst! Jag är ingen temänniska, kopparna och burkarna är det bästa med te :)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! :) Ingen dag utan kaffe och särskilt då på morgonen. Kaffe på morgon och te på kvällen för mig!

   Kram Cathrine

   Radera
 4. Kan man få för många burkar? Jag gillar burkar och tekannor men använder inte kannor. Fast jag skulle kunna ha ett helt gäng för jag tycker många är så snygga och din är bara så snygg. Te dricker jag gärna men är väldigt traditionell av mig och det blir nästa alltid Earl Grey, min favorit! Kram Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Earl Grey är bäst! :)
   Ska erkänna att mina kannor står mest som prydnad - det är lättare och snabbare att hälla vatten i koppen direkt men är vi fler så brukar jag faktiskt försöka använda dem, jag har ju några... .:)

   Kram till dig,
   Cathrine

   Radera
 5. Earl Grey är min favorit också, även om jag brukar ta grönt te på jobbet för att inte få i mig för mycket uppiggande (alltså så att jag kan ta till det när det verkligen behövs :-)
  Dessutom har jag kommit att gilla det te som de serverar på flygbolaget Malmö Aviation, eftersom jag flyger mycket mellan Malmö och Stockholm, och jag har fått för mig att det är Liptons klassiska "Yellow label" - inget lyxte direkt men en vanesak...!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lustigt - har också börjat gilla det "vanliga" svarta Yellow label. Det smakar gott när man vill ha ett neutralt te-te.

   Kram
   Cathrine

   Radera
 6. Åh vilka mysiga bilder! Te är också min favorit på hösten! Jag älskar min tekanna från Höganäs med trälocket, men gör ändå oftast te direkt i koppen. Min favoritkopp är Mon amie, som alltid är god att dricka ur. Den större med öra för kvällen och den smala utan öra på morgonen. Men just nu kräver mörka morgnar kaffe för min del... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Anna - kaffe på morgonen och te på höstkvällen!
   Den stora Mon amiemuggen är också min favorit på kvällen i soffan med tv:en, surfplattan eller en bok.

   Kram
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!