torsdag 22 oktober 2015

Behind the real scene...

När jag häromdagen var ute och plockade äpplen (Ingrd Marie och James Grive) till en äppelkaka, kunde jag självklart inte låta bli att fotografera händelsen med tanke på bloggen. Men samtidigt blev jag lite full i skratt för jag kom att tänka på de kommande bilderna som vi snart kommer att få se i alla mat- och inredningstidningar. Nämligen tjusiga bilder på pepparkaksbakande barn med oklanderliga rödrutiga förkläden, vackar keramikskålar med deg och glasyrer vackra som konstverk. Vi som har bakat med barn vet att så ser det inte riktigt ut...

Samma sak med äpplen och äppelkakor - himla snyggt i trädgården och slutprodukten på bordet...
Men bakom scenen är verkligheten något helt annat: bruna äppelskruttar blandat med fula plastbunkar och mjölkpaket. Kletigt och rörigt...


"...och när jag ändå håller på så är det ju lika bra att baka bröd också" - så fram med mer påsar, bunkar och flaskor.


Nå´n som känner igen sig? :) Sen måste jag erkänna att jag älskar de romantiska julreportagen i tidningarna - slukar dem med hull och hår och drömmer mig bort. Likväl som jag själv gillar att fota vackra bilder. Men med lite humor och självdistans är det ändå lite roligt att kunna röra sig mellan dröm och verklighet.

Jag bloggar - alltså finns jag

Min tolkning av den franske filosofen Descartes kända citat: "Cogito, ergo sum" 
- "jag tänker, alltså finns jag".


I mogon är det fredag bloggvänner, hur fort går inte veckorna!

4 kommentarer:

 1. Hahahahaha!!! Underbart! Visst är det precis så. Så vackert i korgen och på borden, men däremellan. Nja....

  Pepparkaksbak med barn......jo tack. Jag att jag gjorde en jättedeg ett år. Jag hade härliga bilder av hur mysigt vi skulle ha det. Barnen (det var bara Max och Leo då), var med i säkert 10 minuter. Sen stod jag där själv med degeländet. Tror faktiskt att jag slängde halva till slut. Därefter har jag köpt deg så att barnen kunnat baka ett par plåtar och sen har jag gjort skurna pepparkakor. Kanske hade allt gått mycket bättre om de hade haft några snygga mysvintriga kläder på sig och matchande förkläden...

  Men, jag håller med. Jag älskar snygga, mysiga reportage med julmys.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 2. Så är det! Fast jag som aldrig bakar eller lagar mat, fullständigt jättetråkigt tycker jag, kan ändå känna av myset i bilderna. Äter gör jag dock och blir jättesugen på äppelkaka när jag ser dina fina bilder!
  Tänkte på ditt förra inlägg om rönnen, så himla grönt ditt ex fortfarande är. Både Katarina och Maria i Skåne hade också bilder på sina rönnar samtidigt och de hade betydligt höstligare färger. Lite intressant eftersom det skiljer ngr mil mellan er.
  Luktar det inte lite äppelkaka med kaffe tro, jo jag känner det hur klart och tydligt som helst! ☕️🍕

  SvaraRadera
 3. Fnissar igenkännande! Åt röran i köket och 'jag kan ju lika gärna...' På pricken! Baka med barn är ungefär lika långt från verkligheten som de där reportagen med vita soffor hos småbarnsfamiljer... ;)
  Ha nu en fin helg, tror bestämt det blir en squashkaka här för nu blev jag baksugen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. He, he.. gillar din röra, för att inte tala om din grymma mrotel! Blir jättesugen på äppelkaka när jag ser dina fina bilder.
  Visst är det lur i tidningarna med prydliga och arrangerade bilder, men om man bara vill se krassa verkligheten hela tiden vore de glättade magasinen helt onödiga. Vad är skönare än att glida ner i soffan med en obläddrad tidning och fina bildreportage.
  Här var det ruggigt stökigt igår när jag skulle göra min marmelad på gröna tomater. Den lyckades bränna vid två gånger eftersom jag fastnade vid datorn emellan. Byte av grytor, massor av disk och ett evighetsarbete med att fiska upp mörka klumpar. Dock inget fel på smaken, men kladd överallt.
  Kram Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!