tisdag 6 oktober 2015

Apropå krukväxter...

...från det förra inlägget.

Jag kunde inte låta bli att bli lite full i skratt av responsen från Mejrams, Katarinas trädgård och Kristinas oas som jag fick i förra inlägget om krukväxter. Om vi alla skötte våra trädgårdar som vi verkar sköta våra inomhuskrukväxter så vore våra trädgårdar inte så mycket att skåda. Blir nästan lite sugen på att göra en korrelationsanalys av fenomenet, dvs. Finns det något samband mellan stort intresse av trädgårdsväxter och litet intresse för krukväxter inomhus? En liten "light" populärvetenskaplig undersökning skulle väl pigga upp vilken vardag som helst! :) eller vad säger ni?8 kommentarer:

 1. Här har du en till! Med undantag för en jättestor murgrönering som jag har lyckats hålla vid liv i snart tio år. Annars köper jag vanliga orkideer på löpande band, och slänger när de vissnar. De brukar i alla fall hålla ganska länge. I mitt fall hänger ointresset till viss del samman med att jag har för grunda fönsterbänkar. Jag hade gärna haft lite maffigare inomhusväxter, men det enda stället det funkar på är där murgröneringen står och det är ju som sagt taget.
  En närbesläktad reflektion är att det känns otroligt jobbigt att vattna inomhusväxterna, vilket tar sisådär tre minuter, medan jag glatt spenderar timmar i trädgården med vattenslangen i handen...:-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här - tycker att inomhusvattningen tar för lång tid och är tråkigt emedan jag inte reflekterar över timmarna i trädgården!

   Kram
   Cathrine

   Radera
 2. Vad fint det ser ut i nya finhörnan, mycket lyckad! Ja, krukväxter? Räknas det att man har 43 myrten? Annars har jag inte många traditionella krukväxter, men just nu har jag en frodig adiantum och en fin hemtrevnad, men jag är inte speciellt intresserad eller bra på dem så vi får se hur länge... Roligast är det med växter ute, så klart!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, myrten räknas inte i denna undersökning för de står väl i ditt havehus? :)

   Kram på dig,
   Cathrine

   Radera
 3. Tycker jag du ska göra, ja undersökningen. Jag tror trenden är densamma. Kramen

  SvaraRadera
 4. Tycker jag du ska göra, ja undersökningen. Jag tror trenden är densamma. Kramen

  SvaraRadera
 5. Tycker jag du ska göra, ja undersökningen. Jag tror trenden är densamma. Kramen

  SvaraRadera
 6. Vore klart intressant med en sådan undersökning. ;)
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!