onsdag 19 november 2014

Ge mig ljus

..ropade jag på instagram idag! När ska man hinna fotografera? Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Jag tror att soltimmarna i november kan räknas på en hand på de flesta ställen i vårt avlånga land. Det börjar faktiskt kännas i kroppen att det mörka och gråa har varit lite för länge.

I slutet av oktober kastade jag mig över kameran när solen i fem minuter lyste in i vårt sovrum. Jag försöker för det mesta att fota i befintligt och naturligt ljus och just sådana här ljusstrimmor som kommer in genom fönstret tycker jag är gudomligt vackert.


Annars är det fotograferande i mysbelysning som gäller den här årstiden.


...eller att fotografera som en tok på helgerna! Men nästa helg är advent äntligen här och då blir det förstärkning i ljuset med stjärnor, stakar och slingor! Hur gör ni kära vänner med mörkret, sinnet och kameran?

1 kommentar:

  1. Ja, litet sol skulle vi behöva. Såg på vädret igår att Stockholm har fått knappt 2 soltimmar hittills i november men värst var det för Växjö, där hade det bara varit 1 soltimme!! Kiruna, där jag bott ett år hade hela 40 tim.
    Så fin kudde du har på sängen, helt i min smak. Så snygg kulör! Kram Merja

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!