söndag 16 november 2014

Bland vaser, krukor och hyacintlökar

Hej bloggvänner! Nu kommer svaret på gårdagens inlägg som handlade om val av krukor och vaser till mina hyacint-och amaryllislökar. Första valet ser ni här. Glasvaserna i grönt som jag har placerat på min serveringsvagn i teak. Den uppmärksamme ser att en knopp på en hyacint är mindre och vit. Det är en lök som jag själv har drivit upp kallt och mörkt i källaren. Löken och den fina gamla hyacintvasen har jag fått av min finaste kollega Katarina. Det ska bli jättespännande att följa den lökens utveckling för det är första gången som jag prövar att driva en hyacint.


Några ljusslingor gör att det glimmar vackert bland vaserna och på glaset som ligger på serveringsvagnens bricka.


Det är så fina rötter på löken som jag har drivit upp själv. Inga avhuggna som det lätt blir när man köper färdiga som plockas ur krukan tvättas rena från jord.


Alla mina vaser är köpta på loppis. En favorit är den fyrkantiga gröna. Den är väl egentligen ingen hyacintvas men den passar perfekt att placera en lök i eftersom den har en avsmalnade hals.


Eftersom jag har fler ställen att placera lökarna på fick det också bli lite ärgat och rostigt tema. Passar fint på matbordet till den svarta löparen. Lite stramt och enkelt. Helt i min smak.


Och i köksfönstret fick det bli en liten blandning av svart och vitt. Än så länge är alla lökar planterade utan mossa eller annan dekoration. Tycker att det är fint både med och utan mossa men eftersom jag började så tidigt så tycker jag att det passar bättre utan mossa. Vi får väl se hur jag känner närmare jul.


Lite bättre känns det allt nu i mörkret. En fin fortsatt söndagskväll önskar jag er och en bra början på veckan!

6 kommentarer:

 1. Haha så insåg jag att jag kommenterade på gårdagens inlägg. Så fint blir det ♡. Har ställt upp en av de tazetter jag drivit upp. Inga hyacinter uppe ur mörkret ännu. Låter dem växa lite till i källaren. Blir spännande att se vad vi får för resultat. Vackra rötter är fint det också:-) / K

  SvaraRadera
 2. Så spännande att se hur din egna hyacint blir! Håller med dig om att rötterna är riktigt fina, blir extra fint när man ser ljuset silas mellan de fina rottrådarna. Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 3. Nu kommer du hit och fixar hos mig också! Bums ;-)
  Har du förresten funderat på att sälja lökar i vaser-bilder? Gör det! :-D
  /sara i det orenoverade 60-talshuset...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer gärna till ditt fina hus Sara :) tänk på att patina också ger charm.... och den som väntar på något gott... (och allt sånt tjafs du vet.... :) )
   Om du peppar mig så där mycket så kanske jag ska överväga att sakteligen byta karriär - tankeprocess pågår.. Men loppa nu några gamla vaser och sätt ner några lökar så har du det också lika fint!
   Ha det gott
   Cathrine

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Åh har i höst ärvt just en sån fyrkantig vas av min farmor! Har också satt en hyacint i min. Så fint! /AnnaP

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!