torsdag 9 oktober 2014

Okej då, hösten är här!

Jag börjar så smått förlika mig med hösten och att det blir mörkare på kvällarna. Det gäller bara att komma över den där mentala tröskeln. Efter helgens osannolika sommarliknande väder slog det om ganska så fort här i början på veckan med både blåst och regn. Helt plötsligt så kändes det att det var oktober och trädgården pockade inte på där i mörkret och regnet på samma sätt. När jag väl inser att det är höst så kan jag ändå känna en viss lättnad med lite mindre stress. För hur det än är och hur mycket jag än älskar mitt trädgårderande så är det väldigt mycket tid och engagemang som jag lägger där från april fram till nu.Varje gång som solen skiner så vill man ju "passa på" att vara ute i trädgården, för man vet ju aldrig hur vår svenska sommar blir... eller hösten heller för den delen. Men nu när hösten har gjort sitt intåg kan jag faktiskt känna att det är skönt. Jag kan komma hem från jobbet och känna att jag varken kan eller behöver göra något i trädgården när mörkret faller utanför. Att jag sedan har hela pelargonparken kvar där ute att ta hand om och bära ner i källaren är en annan historia....
4 kommentarer:

 1. Så skön inredningsstil du har. Gillar blandningen av inredningsklassiker, roliga mönster, färgklickar och lugnet. Vill också passa på att vara ute när vädret tillåter, ambitionerna stiger ju mer man vistas i trädgården och därför känns det som jag aldrig kommer till mållinjen. Säkert har du fått mycket gjort i sommar. I tankarna formas en ny trädgård, nya projekt och lösningar dyker upp desto mer man sysslar och pysslar i trädgården.
  Kramen
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord om min inredning! Kul att du gillar! Å, visst är det så att man vill mer med sin trädgård ju mer man vistas där. Så det är bara för mig att tuffa på och fortsätta att pröva mig fram. Men nu blir det snart en liten välförtjänt vintervila.:)
   Kram

   Radera
 2. Åh, du har snyggostolen i din ägo med rottingsits, den skulle jag gärna vilja ha. Visst gjorde sig hösten påmind men vi har fortfarande riktigt behaglig temperatur och solen tittar fram emellanåt. Jag hoppas det blir fint i helgen för nu måste nog möblemanget in och litet annat också. Skön fredag! Kram Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den snygg -stolen! :) Hoppas att du har fått gjort lite trädgårdsarbete i helgen. Här har det varit skiftande väder med både sol och hällregn!
   Skön söndag till dig!
   Kram

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!