söndag 9 augusti 2015

Slow cleaning

Idag har jag kommit på ett nytt begrepp (som säkerligen inte på något vis är nypåfundet. Det är sällan något är nytt under solen) eller snarare så har jag satt ord på hur jag funkar när solen skiner. Då, när många drar till stranden eller till något mysigt café får jag istället energi och lust att tvätta, städa och vädra - speciellt kombon sol och vind, då tänker jag, 'vilken perfekt dag att tvätta sängkläder och handdukar på - lakanen som fladdrar i vinden och allt är torrt till kvällen'. Det är här mitt nya begrepp som jag kallar "slow cleaning" kommer in. Det finns ju slow food, slow gardening och säkert en massa andra slow-aktiviteter, så varför inte slow cleaning!Sådana här "slow cleaning-dagar" handlar inte om att "röjstäda" flera timmar i sträck utan snarare i ett långsamt tempo med inslag av fikastunder och andra trevligheter. Ni vet, solen, skiner, dörrarna står öppna och man passar på att ta med sig några kuddar till vädring när man ändå går ut och i förbifarten tar man också med sig blomman som man länge har tänkt att plantera om. Att hänga lakan i solen som sedan doftar sommarbris på kvällen är en ren njutning. Jag varvar helt enkelt inomhusstädning med  "utomhusstädning" och däremellan sätter jag mig en stund i solen och njuter.

Den nya bakgården kom väl till pass när krukväxterna fick komma ut på en liten sommarsemester kombinerad med ny jord och dusch.


Tyvärr infinner sällan dessa dagar när regnet öser ner och jag då tänker att man kanske skulle passa på att städa när det ändå regnar. Istället kan jag bli sittande i flera timmar och tänka att jag borde städa och tvätta... men ingenting händer!

Så det är bara att konstatera att jag är väderberoende. När solen skiner kan allt hända och allt blir så mycket lättare och roligare :)


En bukett från trädgården får avsluta dagen och städningen. Är jag ensam om att städa när solen skiner tro?

2 kommentarer:

  1. Låter underbart att få krypa ner i soltorkade sängkläder. Här är det bara torktumlat! Har nog aldrig tänkt på om jag går igång att städa I solsken eller regn. Gör det mer när jag måste. Fast vi är lika med att plantera om krukväxter mitt i sommaren, precis så gör jag också. Enklast så och man kan söla ner. Ha en fin vecka! Kram Merja

    SvaraRadera
  2. Hihihi, det var en perfekt beskrivning! Funkar likadant jag också. Älskar att städa när solen skiner! Hälsn. Helen

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!