måndag 31 augusti 2015

"Gilla läget" i sensommarträdgården

Lite huller om buller i örtagården (eller snarare perennagården) i morgonljus ger en skön lite avslappnande sensommarkänsla.

Så här i sensommartider har jag en mer avslappnad attityd till trädgården. Det finns alltid saker att göra, växter att flytta, växter att ta bort, nya växter på plats etc. men jag blir inte lika stressad som jag i bland kan bli på våren med allt som jag både vill och måste göra. Som ni säkert har förstått så finns det mycket att önska i min trädgård och det är lätt att hamna i missnöje ibland - växterna uppför sig inte som man vill och man får inte till det där som man önskar.

Men då är sensommaren bra för själen, för då har jag kommit till "gilla-läget-stadiet".  - "Japp så här blev det i år men jag tar nya tag nästa år". Fördelen är också att det är lättare att se vad som behöver göras, var det är för mycket och rörigt och var det är för lite och tomt. Så nu håller jag på att flytta runt lite växter, tar bort och kompletterar i ett lugnare tempo.


Blodtoppen är så hög att den i helgens blåsväder nästan lade sig ner - men i söndagens morgonsol blev den en vacker liten installation.


Hos många av er bloggare växer solhatten 'Magnus' som ogräs (kika in hos Mejrams så får ni se på fantastiska solhattar) och jag får vara lycklig för de få som äntligen visar sig hos mig. I helgen var jag till min kära mamma (som har ett hav av solhattar...) och grävde upp några som nu ska få bo hos mig (tack mamma!). Etablerade växter som jag tidigare grävt upp hos henne brukar vara de allra bästa.


Nu får vi hoppas att denna soliga och varma sensommar fortsätter in i september. Allt gott kära läsare!

5 kommentarer:

 1. Blodtopp är fint! Och Magnus! Men ogräs, nä det kan man nog inte säga precis. På min odlingslott, i full sol, går det mycket bättre.
  Efter 20 år gör jag fortfarande om rabatter varje höst, vad skulle jag annars ha för mig??? Men det är nog för att jag är så oerhört kreativ, hihihi...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att det infinner sig ett litet lugn på sensommaren och man kollar runt på vad man kan förbättra. Fast jag kommer många gånger in i en andra andning också och känner mig kreativ, plånboken skulle också kunna vara lite mer kreativ. Det kostar ju på att köpa nya växter i mängder! Tack goa du för att du uppmärksammar mig, det värmer. Kram Merja

  SvaraRadera
 3. Känner igen känslan. Mycket att fixa på hösten men inte lika stressat.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Känner igen känslan. Mycket att fixa på hösten men inte lika stressat.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Gillar hösten och att njuta av det som blommar nu. Ser fint ut hos dig! Lättare att flytta om plantor nu också, när fukten hjälper till att hålla dem vid liv.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!