fredag 15 maj 2015

Ett rum och kök

Ett rum och kök räcker långt.
I köket dricker jag morgonkaffet, läser tidningen, bakar bröd, lagar mat, bloggar på datorn, dricker eftermiddagste, hjälper till med läxor, instagrammar på mobilen, äter mat, jobbar, ser TV på surfplattan, läser kokböcker, umgås, planerar, filosoferar... I köket ryms både vardagsrum, tv-rum och arbetsrum med hjälp av dagens små tekniska apparater. Så egentligen behöver jag bara ett kök och ett sovrum - förutom trädgården då förstås - räknar jag med den så behöver jag bara ett rum:)

Älskar verkligen mitt kök, att sitta med morgonkaffet vid fönstret och planera dagen eller stå vid arbetsbänken och knåda mitt bröd - små vardagliga saker som betyder så mycket.


10 kommentarer:

 1. Så sant, köket är verkligen hemmets hjärta och jag förstår att du trivs där. Du har ett så hemtrevligt kök, som gjort för en fika. Är jag i Karlstad ngn gång, plingar jag på! Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Så sant, köket är verkligen hemmets hjärta och jag förstår att du trivs där. Du har ett så hemtrevligt kök, som gjort för en fika. Är jag i Karlstad ngn gång, plingar jag på! Kram Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen Merja! Kaffet serveras då i köket eller i trädgården - rummen som har allt:)
   Kram Cathrine

   Radera
 3. Jag skulle också trivas med att ha ett sånt fint kök. Ser så personligt och själfyllt ut. Tänkte faktiskt häromdagen att vårt hus från -85 verkligen bara är ett mittemellanhus. Det är för nytt för att vara ett hus med karaktär, egenheter och stil. Om man tänker bara på det inre och yttre skalet. Och för gammalt för att vara fräscht med nytänk och smarta lösningar, om du förstår vad jag menar. Ja ja, jag fortsätter göra som jag vill med det och fylla det med det jag vill :)

  Kram och trevlig helg!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vikigaste är ju den positiva energi man fyller sitt kök med och då spelar det nog inte så stor roll om det är 60-tal eller 80-tal. Även om man ibland önskar sig lite andra materiella förutsättningar än de man har.
   Fortsatt fin helg till dig,
   Kram Cathrine

   Radera
 4. Så mysigt du har i ditt kök! Inte konstigt att du vill vara där mest hela tiden. Förutom i trädgården förstås. För nu är det svårt att slita sig; äppelblom, tulpaner, körsbärsblom. Och grönska, inte minst!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, när trädgårdssäsongen börjar då överger jag köket för trädgårdens- och balkongens sittplatser. Inget slår det!
   Kram Cathrine

   Radera
 5. Precis så här hos oss också. Det är i köket som alla har samlats under årens lopp. Skulle inte tro att det egentligen handlar om vilken stil man har eller hur det är inrett. Det är nog mera hur det känns. En varm och ombonad atmosfär får vem som helst att känna sig välkommen och ger lust till att slå sig ner.
  Ha en skön lördagskväll!
  Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt Helen! Köket handlar mer om den känslan som oftast uppstår i ett kök där god mat lagas och förtroliga samtal sker. Då spelar det inte så stor roll om det är trendigt eller inte utan om oss människor som fyller det.
   Fin lördagskväll till dig med
   Kram Cathrine

   Radera
 6. Så avkopplande det ser ut att slå sig ner vid bordet och titta ut över grönskan. Vårt kök är trångt för en familj på fem, så just nu funderar vi på att göra en rokad med vardagsrummet på andra sidan väggen...
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!