söndag 3 maj 2015

Trädgårdens vårpärlor

Vilken trädgårdshelg! Äntligen kom värmen och solen till Värmland. Jag har inte varit utanför ägorna på flera dagar utan här har det varit non-stop trädgårdsarbete. Efter dusch och middag så här på söndagskvällen känns det som om jag varit på värsta gym-passet. Kvällssolen är så bedårande så jag kan inte låta bli att smyga mig ut på en kvällstur med kameran i handen. Här kommer lite ögongodis på några av mina favoriter i trädgården. Först ut är narcisserna Actaea och Thalia. Jag älskar deras ljusa skirhet.Efter flera år har äntligen ormögat spridit sig så att jag nu har ett blått hav vid entrén.


Här och var dyker min absoluta favorit upp - kungsängsliljan. Hur kan naturen skapa något så sirligt och vackert?


Och innan solen slutligen försvinner fångar jag ännu en vit skönhet, tulpanen Spring green som jag har planterat under mitt miniatyr-silverpäron i lavendelrabatten.


Nu blir det faktiskt TV-soffan. Jag kan misstänka att många av er också har tillbringat helgen i trädgården.
Ha det gott så hörs vi!

7 kommentarer:

 1. Vackra kvällsbilder! Visst är ormögat en riktig favorit. Den, Spring green och kungsängsliljan hade jag i min förra trädgård men än så länge har de inte hittat hit. Ormögat har jag på andra sidan ån, som den första ägaren har planterat på kommunens mark. Kanske jag kan gräva upp ngr tuvor. Önskar dig en fin vecka! Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Linda Persson4 maj 2015 10:47

  Underbara bilder efter en underbar helg. Var själv ute i trädgården hela dagen igår. Håller med dig i din fascination över kungsängsliljan. Har faktiskt fått dem att trivas på min torra skogstomt och blir lika glad varje år när de tittar fram. Nu håller vi tummarna för att värmen kommit för att stanna! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Visst känner man sig nöjd efter en riktig trädgårdshelg, jag mår så bra av uteliv och trädgårdsstök, blandat med lite solstolssittning. Och så regn idag när man måste arbeta inne, perfekt.
  Kungsängsliljan är underbar, jag är så glad och tacksam att den trivs här! Och blommar nu!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Ja, nu blir det mycket gratisgympa och man upptäcker muskler man inte visste att man hade. Mysigt att smyga runt i trädgården när kvällen lägger sig, njuta av grönskan och dagens ansträngningar.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Att inte vara utanför ägorna på flera dagar är just precis vad jag längtar efter! Jag planerar för en helg som i tofs, stövlar och osminkat ansikte! Längtar...
  Många fina växter hos dig. Har precis samma smak... :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Att inte vara utanför ägorna på flera dagar är just precis vad jag längtar efter! Jag planerar för en helg som i tofs, stövlar och osminkat ansikte! Längtar...
  Många fina växter hos dig. Har precis samma smak... :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 7. Ja, vilken helg det var! Hoppas den här blir lika bra. Vackra vårfoton du bjuder på.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!