fredag 1 maj 2015

En liten köksbetraktelse

Vill börja med att tacka er för alla glada tillrop i förra inlägget om påbörjade trädgårdsprojekt - maken tackar särskilt för hälsningarna och uppmärksamheten! Det bästa med att tidigt lägga ut projekten här på bloggen är att det hjälper till att färdigställa dem, för jag kan ju inte lämna er i sticket och inte återrapportera...eller hur? :)

Denna 1:a maj har inte bjudit på något välkomnande trädgårdsväder så istället har jag stannat inomhus med tidningar, böcker och kameran. Så idag blir det en liten betraktelse från köket.


Ser ni den lilla saken i mitten, där under skåpet? En burköppnare från Nilsjohan som säkert de flesta av oss har vuxit upp med. Jag kan misstänka att vår har suttit här sedan huset var nytt 1965. Så himla praktisk! Men det känns som den har fallit i glömska, tycker mig inte se några sådana i nyrenoverade kök. Den kanske helt enkelt är för ful och plastig :) eller så har alla starka nypor nuförtiden!

Önskar er alla en härlig början på bästa månaden maj! / Vi hörs!

5 kommentarer:

 1. Tänk att den hållit i alls dessa år, fyller ju 50 år i år. Var det bättre kvalité förr. Ska bli spännande att följa ditt projekt utomhus. Vad gjorde vi utan våra män, de är bra till mycket! Här har varit ett riktigt skitväder i dagarna två, bara regn och kallt. Hoppas lördag och söndag bjuder på bättre väder. Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för en finfin blogg! Älskar era köksluckor! Är handtagen i orginal eller har ni köpt dem nu? I så fall vart?:) Tack! /Lina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina. Handtagen är original! :) Hela vårt kök är intakt från - 65, förutom golvet och vitvarorna som vi bytt.

   Hälsar Cathrine

   Radera
 3. Hej! Hamnade på din blogg på något vis via en googlesökning på "stringbokhylla" :-)
  Så underbart att se hur du tagit tillvara på ditt fina 60-talshus, såna där omålade teakluckor ger mig alltid hjärtklappning när jag stöter på det, tex via hemnet eller bloggar. Jag bor i en 60-talslägenhet som vi tog över av en dam som bott där sen det byggdes -64, i princip orginalskick! Det var hyresrätt fram till 80-talet, och hyresbolaget gjorde en del ommålningar då tyvärr. Tex är alla trädörrar vitmålade, vilket jag grämer mig så över.. särskilt över att glaspartiet med dörr mellan hallen och vardagsrummet är målat. Vet hur vackert det är när träet är bevarat. Kanske var det då köksluckorna målades också, jag vet inte om de var målade i orginalskick eller så vackra som dina. Oj vad jag babblar på, men det är lätt att gå igång när man ser dina bilder!
  Ha det bäst, varma hälsningar från Andrea i stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andrea!
   Så roligt att du hamnade hos mig och att du uppskattar min blogg. Och ännu roligare att du delar med dig av dina tankar om din 60-talslägenhet. Det är ju just det som är så härligt med alla bloggar där man inspireras och inspirerar varandra.
   Din lägenhet har säkert många av 60-talets kvaliteter även om den ommålades på 80-talet. Vi tog ju också över efter familjen som hade bott här sedan -65 och allt var orört. Lite svindlande!

   Allt gott till dig,
   Kram Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!