tisdag 19 maj 2015

En-dags-projekt i trädgården

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om de större projekten i trädgården som kommer att ta hela sommaren. Men otålig som jag är ville jag se resultatet av något som blev klart på en dag. Jag övertalade då maken att hjälpa mig med en sak som också stått på min önskelista - en båge i armeringsmatta. Så med hjälp av maken, bultsax, svets och en hemmagjord konstruktion där bågen kunde böjas (tur att vår framsida inte är iordningställd än så att vi utan några betänkligheter kan banka ner brädor i gräsmattan - det är så jag får se det i alla fall :)) blev den klar och uppsatt samma dag. Jippie!



Nu får ni blunda för den tillfälliga lagringsplatsen till höger och istället tänka er en pergola där samt hur honungsrosen och klematisen 'Summer snow' fyller bågen...


...och blir ingången till nästa trädgårdsrum där örtagårdens krona blir ett avslutande blickfång innan grannens trädgård tar vid och vi svänger vänster till den blivande arbetshörnan.


Puu.... lång väg kvar men vad vore livet utan trädgårdsdrömmar och projekt!

7 kommentarer:

  1. Det kommer att bli kanon! Ser redan rosen som kommer att ta bågen i besittning. Visst är det bra med en alldeles egen handyman! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Merja för supporten - den behövs verkligen ibland när man är lite otålig och inte så nöjd med sin trädgård! Jag ser framemot hur detta kommer att se ut i slutet av sommaren.

      Nu håller vi tummarna för fint trädgårdsväder till helgen,
      Kram Cathrine

      Radera
  2. Impad! Jag ser det framför mig, kommer att bli supersnyggt. Orkar bågen två klättrare? Trist om den kapsejsar i höststormen. Minns vår båge efter en storm...
    Kram Kristina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Kristina för härliga hejarop! Bågen är mest till för honungsrosen, klematisen klättrar redan i trädet bredvid - den kommer mest bara att vila på högersidan av bågen. Tack annars för tipset att det kan blir för tungt!

      Nu önskar vi fint trädgårdsväder till helgen, eller hur :)
      Kram Cathrine

      Radera
    2. Hoppas du har haft lika fint väder som vi idag! :)
      Kram Kristina

      Radera
  3. Känner så väl igen mig, har också noll i tålamod och vill helst att allt ska vara klart igår. Vilken härlig trädgård du har och kommer bli såå fint med en pergola. Har själv en som min "handy man" byggde för något år sen och nu ringlar vinrankorna så fint över taket. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Bra när det finns verktyg, stora avbitare, svets och svetskunnig i familjen. Vad mycket fint det kan bli!
    Och så måste jag säga att plattläggningen blev superfin, vällagd, som ett konstverk.
    Fin söndag
    Anette

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!