söndag 26 april 2015

Påbörjade trädgårdprojekt

Den här gången blir det inga förskönande bilder ur vackra vinklar eller skimrande kvällsljus. I dag kör jag "före-bilder" som förhoppningsvis kan leda till "efter-bilder" så småningom. Ett utsnitt av en trädgårdsvardag helt enkelt!

Den senaste veckan har vi påbörjat några trädgårdsprojekt. Ett av projekten är mera sten och mindre gräs vid min "piazza". En skiffergång leder in till min lilla "medelhavpiazza" men gräset mellan skifferplattorna har tagit över så nu ska gräset bort och gatsten läggas.Även vid utsidan av lavendelrabatten ska gräset som har ätit sig in i rabatten grävas bort och ersättas med gatsten fram till skiffergången som går runt hela rabatten. Något som jag har velat gjort i flera år men ni vet hur det är med den beryktade tiden och prioriteringar med hus och trädgård. Att vara hus- och trädgårdsägare är en ständig träning i tålamodets skola.


Men det största jobbet i vår och sommar blir att för hand gräva ur arbetshörnan på ca 20 kvadrat för att kunna lägga plattor där istället - något som jag också har längtat efter i flera år. Här har jag tänkt att ha arbetsbord, redskapsbod och några odlingslådor i stället för lådbilsgaraget som tonårssonen nu har gått med på att riva :) Var sak har sin tid som tur är!


Min kära make brukar ibland fråga om inte han kan få vara med på bloggen eftersom det är han som åker på de där tyngsta jobben som djupgrävning och plattsättning och alla snickeriarbeten...


Så visst får du vara med :) Här är han den kära maken - grävandes för att iordningställa en plats för trädgårdsavfall.


Tänk, nästa vecka går vi in i sista aprilveckan - så härligt nu är det full fart framåt mot ännu mera vår! Önskar er alla kära bloggläsare en fin början på Valborgsveckan!

5 kommentarer:

 1. Åh, det kommer att bli så bra! Projekt som kommer att göra stor skillnad och synas. Tråkigaste projekten är de som egentligen inte syns men ändå kan ta massor av tid.

  "Hej" till maken! Äras den som äras bör.....hos oss är det "vi" som gör en massa tunga grejor.....

  Kram!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Så snyggt med skiffer! Och gräsmattan kan med fördel ofta minskas, det vet jag som inte har någon :)
  Arbetshörna är så bra, ja helt oumbärlig.
  Jag trodde först att maken bara fick vara med på den första bilden, den med rumpan, fniss! Men så var det ju inte. Och det var ju bra!
  Trevlig Valborgsvecka!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Det kommer att bli jättebra alltihop! De där lite sega projekten får man ladda inför, då brukar det gå bra. Hos oss är gräsmattan borta helt utöver en cirkel med drygt 8 meter i diameter. Saknar den inte ett dugg! Nu klipper jag med handjagare och det tar max 10 minuter. Perfekt. Säg hej till maken också, skönt när man är två som kan dela på uppgifterna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Vissa projekt är helt enkelt tuffare än andra men lättnaden desto större när det är gjort. Ska bli kul att se hur det blir. Trevligt att maken ville vara med! Hälsa.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Just precis. I trädgården är det ju jämt nånting som behöver göras om, grävas upp eller flyttas. Men det är väl det som är charmen med det hela, att man aldrig blir färdig. Som tur kan man ändå oftast välja vilka projekt man tar itu med till följande. Leta fram skifferplattor ur gräset är något som vi skulle behöva ta itu med vi också:)
  Av bilderna att döma kommer det att bli jättefint där hos er, väntar med spänning på att få se "efter"-foton i nåt skede. Trevlig Valborg!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!