tisdag 7 april 2015

Påsk i skåne

Hör och häpna - inget trädgårdsarbete under påsken!

Istället förflyttade vi oss längre söderut, närmare bestämt till Lund för att hälsa på den studerande dottern. Jag behövde dock inte sakna blomsterfröjd, för på torget i Lund svämmade det över av underbara tulpaner och påskliljor. Och inte behövde jag sakna mat heller, blev man hungrig var det bara att beställa den traditionella Lundafalafeln från ett hål i dörren. Hur härligt som helst - ingen disk och ingen matlagning:)


En kvart bort från Lund ligger kontinenten! En promenad genom Västra hamnen i Malmö ger en medelhavskänsla av pittoreska byar, soldränkta balkonger och uteserveringar med bästa utsikten över Öresund.Men det bästa sparade jag till sist, förutom att träffa dottern då förstås, ett besök på Löddeköpinge plantskola. Vilket paradis för alla oss trädgårdsälskare men ack så farligt för plånboken. Jag höll mig dock ganska lugn men några krukor och några små plantor fick följa med hem till Värmland.Så var påsken över för denna gång och jag hoppas att ni alla har haft en lika härlig påskhelg som vi har haft, oavsett vad ni hittade på! Vi ses snart igen!

9 kommentarer:

 1. Skönt med en liten påskresa söderöver. :) Löddeköpinge plantskola har jag hitills inte besökt, men det är alltid trevligt att få nya intryck.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan verkligen rekommendera Löddeköpinge om du ska söderut. En fantastisk inspirerande plantskola där man kan tillbringa en hel dag. Finns något nytt att se i varje vrå där!
   Önskar dig en fin trädgårdsvecka
   Kram Cathrine

   Radera
  2. Åker åt det hållet då och då, så lägger det på minnet.
   Kram Kristina

   Radera
 2. Är det du som står där med krukan i famnen? Så snygg du är! Löddeköpinge plantskola har mycket snyggt och jag brukar få hålla hårt i plånboken. Kram Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det är allt jag som står där med krukan:) och jag rodnar ju nästan av din fina komplimang! Visst är det både härligt och "farligt" på Löddeköpinge. Jag skulle kunna tillbringa en hel dag där och bara gå och titta och fantisera om allt jag skulle vilja ha och göra. Man får göra hårda prioriteringar.
   En fin fortsatt vecka till dig,
   Kram Cathrine

   Radera
 3. Se där, det var väl en bra resa? Och Löddeköpinge är ju alltid inspirerande, jag försöker behärska mig, men första veckan de hade öppet för säsongen var jag där 3 (!) gånger. Vojne, vojne, stackars min plånbok...
  Kanske du hälsar på nästa gång du besöker dottern?
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara livsfarligt att bo så nära...... och alldeles fantastiskt underbart! Förstår mycket väl att du var där tre gånger första veckan. Man har ju ett uppdämt behov efter vintern!
   Det skulle vara en dröm att besöka dig och din trädgård! tror bestämt att jag får boka en dag till sommaren enbart för trädgårdsbesök :)
   En fin trädgårdsvecka till dig, jag har hört att värmen ska komma nu!
   Kram Cathrine

   Radera
 4. Nästa gång ni är i Skåne rekommenderar jag ett besök på Flyinge plantshop, massor av olika sorters växter och kunnig personal.
  Hälsningar Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Sara, det ska jag lägga på minnet!
   Allt gott,
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!