måndag 28 april 2014

En kvällsrunda i trädgården

Att i den egna trädgården gå morgonrundor före jobbet och kvällsrundor efter jobbet känns i bland som stulna ögonblick av lycka. Speciellt på våren då något nytt händer varje dag. Idag när jag gick min kvällsrunda hade mina favoritnarcissus "Actaea" slagit ut. En gammaldags sort som jag tycker är så vacker i sin färgställning.

Narcissus Actaea

Förra våren var vi tvungna att ta ned en gammal halvdöd rönn på 10 meter vid vår garageuppfart. Det känns alltid tråkigt att behöva ta ner stora och uppvuxna träd och tomt blir det också. Men för att se positivt på det så fick vi möjligheten att plantera ett nytt träd, ett av mina favoriter nämligen Ullungrönnen "Dodong". Bladutspringet på våren är helt fantastiskt och ser exotisk ut!

Ullungrönn, Dodong

Ett annat favoritträd är silverpäron, även kallad Nordens olivträd, för dess silvriga blad. Jag har planterat det i gassande söderläge tillsammans med lavendel och ett buxbomsklot. Nu på våren omringas det av tulpanen "Spring Green" innan rosen "The Fairy" tar över.

Silverpäron

Släpljuset faller vackert över örtagården, men är det inte en rabarber?? :)

Örtagården

1 kommentar:

  1. Mycket vacker narciss. Jag gilla verkligen blekgula blommor.

    Visst är Ullungrönnen en favorit. Vi satte också en för några år sedan och jag är så glad för den. Silverpäron likaså. Tyvärr har jag inte funnit någon plats för ett sådant i vår trädgård men oj vad jag har försökt.

    Kram,
    Maria

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!