lördag 15 mars 2014

Pelargonmålbilder

 Målbilden måste vara...

Pelargoner

...fullständig klar och tydlig för att jag ska tycka att detta är roligt och värt besväret att pyssla med en lördag:

Pelargoner

Varje vår tänker jag; nää, nu är det sista gången jag övervintrar pelargoner i källaren - orkar inte med allt jobb: bära ner, bära upp, klippa ner, plantera om, bära ut, skydda mot nattfrost, skydda mot sol...MEN sen ser jag bilden framför mig när jag sitter där på balkongen eller terassen...

Pelargoner

Pelargoner

...och alla tankarna om att slänga pelargonerna i komposten på hösten är som bortblåsta!
Vad har ni gjort denna lördag? :)

4 kommentarer:

 1. Gjorde precis samma sak i helgen. Planterade sticklingar från förra årets pelargonier. Nu är det bara att hålla tummarna på att det växer och blir som man planerat! ;)

  Ha en fin dag :) / Jenny

  SvaraRadera
 2. Ja, vi får hålla tummarna - varje år så tänker jag "detta år kommer det inte att gå, de kommer att dö...." men peppar, peppar än så länge har det gått bra! Fin dag på dig med! Ni ger så himla många fina tips på er blogg - den är superinspirerande, Tack!

  SvaraRadera
 3. Klart att det är värt! Det är just minnet av det hårda arbetet som gör att du känner dig så alldeles lycklig när du sitter på din uteplats senare i sommar. Jag konkar med mina dahlior i stora keramikkrukor för att få uppleva överdådig blomning på sommaren och visst tänker jag ibland att det här är inget man orkar med livet ut, men i år ska det bli i alla fall!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det väl Marta. Vi får väl hålla på så länge vi orkar bära och tycker att det är värt det! Lycka till med dina dahlior!

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!