tisdag 4 mars 2014

Arbetsrummet

Vi har lyckan att ha ett rum över som vi använder till arbetsrum och gästrum. Det är verkligen lyxigt att ha ett rum där man kan låta saker och ting ligga framme eller att kunna erbjuda gäster ett eget rum. Som mycket annat i huset är möblerna där en blandning av nytt, loppis och Ikea. Bästa fyndet är dagbädden som vi använder både som soffa och som säng. En 60-talshistoria med originaltyget kvar. Jag har inte bestämt mig ännu efter flera år om jag ska behålla tyget eller klä om den i ett grafiskt mönster. Vad tycker ni?

Dagbädd

Skrivbordet är ett urgammalt Ikeabord, stort och funktionellt! Till det en loppisstol som jag har klätt om i ett retrotyg.

skrivbord

Notera den fantastiska bruna 60-talsplastmattan :) Den är inte så cool....och inte ormboet av ostajlade sladdar heller för den delen. Men någonstans är det lite befriande att ha ett rum där inte allt är perfekt! Det här rummet är sist ut med renovering - så småningom blir här ett snyggare golv!

Då är lampan lite roligare att titta på. Jag brukar hålla utkik efter den här modellen på loppisar (så jag har några stycken...). Jag tilltalas av formspråket som de här gamla skrivbordslamporna har.

skrivbordslampa 

Önskar er en härlig "mitt i veckan kväll"!

2 kommentarer:

 1. Ja, visst är det lyxigt med extrarum. Vi som har två utflyttade pojkar har plötsligt två extra rum..

  Fin dagbädd. Jag är uppvuxen med en liknande. Jag tycker att orginalklädseln är jättefin, om den inte ör sunkig skulle jag absolut behålla den. Färgen är så fin till träet.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria för ditt råd! Du har en stilsäker smak. Jo, klädseln är i toppskick så det är nog därför som jag har tvekat med att byta ut den. Golvet spökar nog en del kan jag tro -med ett nytt golv så gör sig nog färgerna bättre... Kram C

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!