lördag 26 januari 2019

Renovering och ny tapet i trappan

Nu har det varit stiltje på renoveringsfronten här hemma under några år så det var verkligen dags att ta tag i ett projekt. Ett efterlängtat projekt som har legat på vänt i sisådär 7 år, men som ordspråket säger - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Strax efter jul påbörjade maken den enda julklapp som jag hade önskat mig: Tapetsering av trapphuset. Och ni som någon gång har tänkt eller har målat, tapetserat eller renoverat ett trapphus förstår eller vet om det snåriga med det; höjden, lutningen, behovet av en anpassad byggställning - ja, det allmänt besvärliga helt enkelt.

Den gröna, mörka och murriga textilvävtapeten från 70-talet hade nu gjort sitt.
Maken, som inte gör något hastverk när det gäller renovering gick grundligt tillväga. Han rev allt som gick att riva.
Han rev ner masoniten och tapeten från väggarna och även taket rev han ner som hade lossnat och var krokigt på sina ställen, allt för att det berömda underlagsarbetet skulle bli så bra som möjligt. Och, undrar ni, vad gör du då? Jo, jag byggstädar, lagar mat och fixar fika. Det låter kanske som en ålderdomlig könsuppdelning men i vissa lägen gör vi det vi båda är bäst på! Win-win helt enkelt (och icke att förglömma, hantverket var en julklapp till mig...;) )


Det mesta är nedrivet och en specialbyggd byggnadsställning är uppsatt...

 ...och för att inte riskera att slå huvet i byggställningen om man glömmer bort sig på natten så myste vi till det lite... :)


Arbetet gick vidare, med nya gipsskivor och spackel på det...
Härligt renoveringskaos...
Tillslut kom det roliga - tapetseringen.

Ja, som ni ser har jag varit, inte så lite, wild and crazy i tapetvalet. I kontrast till alla vita väggar här hemma valde jag den mest mönstrade jag hittade! Jag gillar fortfarande diskreta ljusa väggar och låter hellre inredningen stå för färg och form men i en trappa tycker jag att en kan sväva ute och leka lite. Vilket jag har gjort med besked!

Tapeten är Stig Lindbergs Pottery från Boråstapeter och deras kollektion Skandinavien Designers. Mönstret designade han redan på 40-talet och visades på specialutställningen "NK BO" 1947.
Så varsågoda, nedan kommer en kavalkad av bilder - och ni har nog redan gissat att jag är supernöjd och känner en materiell lycka över den nya tapeten!

Sist men absolut inte minst, snarare störst, måste jag upphöja maken till skyarna som fixade den mönsterpassningen - i en trappa dessutom!!

9 kommentarer:

 1. Så fint det blev! Kram Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! ♡ Ja, vi är jättenöjda!

   Radera
 2. Vad duktiga ni är det blev jättefint ♥️. M.v.h Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Åsa. Ja vi är verkligen supernöjda!

   Radera
 3. Det blev supersnyggt!!! Hälsa maken att han är ett proffs!

  Kram
  Maria (Almbacken)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria, ska absoluta hälsa maken! Känner mig priviligierad att ha denna man! :)
   Kram ♡

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Hejsan. Jag måste säga att det var den finaste trapp jag sett, allt är perfekt! Som en dröm med absolut finaste tapeten! Wow!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!