torsdag 3 november 2016

Långt mellan inläggen och projekten, men tillslut så...

Tid är ju egentligen det enda vi har gott om - men de flesta av oss har fullt upp med att prioritera vad vi ska använda vår tid till, och sedan fördela den mellan det vi "måste" göra (eller tror oss måste göra) och det vi "vill" göra!

På min "vill-sida" ligger alltid trädgårdsprojekten. På makens sida däremot ligger de oftast  på "måste-sidan" :) men därmed inte sagt att han inte hjälper mig med det som jag inte klarar av själv! Förra helgen hjälpte han mig med mina efterlängtade plåtkanter och min likaså efterlängtade odlingslåda, även den i plåt. Han har införskaffat, böjt, svetsat och monterat plåt så att det står härliga till.

Nedan ser ni resultatet och jag är så himla nöjd! Den nya spaljéhörnan börjar blir trädgårdens finaste hörn! Lite mer växter till våren och sen är den klar! Det tog några år men det var väl värt att vänta på, som man säger i en klassisk reklamfilm.
Plåtkanterna är klippta i remsor, (beställda och klippta hos en smed) tjockleken är ca 2 mm och bredden ca 150 mm. Lådan är tillverkad av en 4 mm tjock plåt på 1x2 meter och är ca 330 mm bred (alltså hög) och svetsad i hörnen. Lådan har jag tänkt att använda som en växtbarnkammare där jag kan odla, dra upp och vinterförvara växter. Just nu har jag grävt ner krukor med lavendel som får bo där - på vänt - under vintern till vårens projekt.
Det var i sista minuten som projektet blev klart för det kändes som om förra helgen var den sista riktigt stora trädgårdshelgen innan kylan och mörkret gjorde sitt inträde. Jag passade också på att plockade ner Ingrid Marie-äpplena för vinterförvaring i källarenJag tömde även de sista krukorna med sommarsäsongens växter så nu är jag verkligen redo för höstens "inpuppning". Men först ska jag fira Allhelgonahelgen och tända ljus för de som inte längre finns med oss.
Frid vare med er! 


4 kommentarer:

 1. Wow, så bra det blev! Och som vanligt helt underbara foton! Jag ska gå ut och leta reda på min äppelplockare, och lägga äpplen i lådor, fint!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina! Tänk, trädgårdar är faktiskt en av de saker i livet som skänker så mycket tillfredsställelse och lycka - det blir så direkt på något vis.
   Ja, leta nu rätt på din äppelplockare och ta hand om dina fina äpplen!

   Kram Cathrine

   Radera
 2. Så himla snyggt!!! Kanter gör verkligen susen. Dina bilder är fina, som alltid.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Sååå snyggt med metallkanterna och lådan! Och som jag längtar efter röda äpplen när jag ser dina... Svärmor hade ett Ingrid Marie i sin trädgård, det är nog det jag saknar mest efter att hon sålde huset.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!