lördag 26 november 2016

Första advent

Hyacinter, hyacinter och hyacinter - kan man få för många? Nej, jag tror inte det.

Äntligen säger jag, dels för att det fanns ljus att fota i idag och dels för att adventstiden äntligen är här. Tiden då blommor och ljus för skölja över mig med sin väldoft och skimmer.

Lördagen före första advent blir av någon anledning ganska så hetsig, om än en angenäm sådan. Det är högt och lågt på samma gång; städa och fixa och plocka bort och plocka fram och bestämma sig för krukor och burkar och vaser och.... ja, ni vet! Man tror man ska hinna så mycket...men hyacinterna blev i alla fall klara.

Dagens hyacint-outfit blev väldig enkel. Jag tryckte helt enkelt ner dem med jord och allt i några burkar och krukor.



Och för att få doft och fägring på momangen köpte jag mig ett fång med snitthyacinter. Det är ju så härligt att handlarna äntligen har börjat att ta in mer och mer av dessa lökar. För några år sedan fanns de inte alls att köpa.



Välkommen då första advent - i morgon tänder vi första ljuset och jag ska baka lussekatter! Önskar er alla en riktigt fin advent!

1 kommentar:

  1. Älskar också hyacinter, och i år har jag snöat in på blåa som jag normalt ratar. Ska också bli kul att se om några av de hyacintlök-lik jag grävde ner i våras kommer upp till våren! Tills dess får jag njuta inne!
    Kram Elin

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!