söndag 13 september 2015

Höstfix inne och ute

Fokus börjar så sakteligen gå från ute till inne. Under våren och sommaren försummar jag det mesta inomhus till förmån för utomhuslivet i trädgården. Men nu när kvällarna allt mer tillbringas inomhus börjar längtan efter lite "piff" i inredningen. Att handla nya "säsongsvaror" är inte riktigt min grej. Tycker att den konsumtionshysterin är just hysteri! Men det utesluter ju inte att jag inhandlar några nya saker då och då :) (även om jag hittar det mesta i min källare).

Så till mina tomma krukor inhandlades det ett stycke murgröna och en kruka plättar i luften (få se hur länge jag lyckats hålla liv i dem. När det kommer till inomhusblommor är jag ingen vän av vattning).


Till min stora förvåning kom jag också hem med en mönstrad löpare till matbordet - högst ovanligt när det gäller mig. Oftast ligger där bara en svart enfärgad eller någon klassisk variant med schackrutor eller gåsöga. Men det var något med mönstret, formerna och färgerna (svart botten i alla fall:) som gjorde att jag föll för den. Den känns som en blandning av både 60- och 70tal och lite allmoge däremellan. Jag blev i alla fall glad när jag såg den och nu pryder den sin plats där på matbordet i vardagsrummet.


Dock har jag inte övergivet trädgården ännu. Blommorna på trappen fick en liten ansiktslyftning med hjälp av lite gräs och cyklamen som gifte sig vackert med färgerna på kärleksörten som redan stod där.


Någon som behöver en rejäl ansiktslyftning däremot är trappen i sig (verkar bli makens nästa renoveringsjobb... :)). Nog för att mossa är charmigt men kanske inte inväxt i trappan.


Den tomma järnkrukan fick också en liten ny Hebe-vän.


Ja, då kan väl hösten komma smygande både inne och ute även om jag gärna ser att brittsommaren fortsätter ett tag till.


4 kommentarer:

 1. Fint både inne och ute! Järnkrukan med Hebe är ju ursnyggt! Skicket på trappan känns bekant, men man tänker inte på det när det står så många fina krukor där. Jag tyckte det stod "Nej" på skylten, tänkte det var en uppmaning till tjuvar. Eller hundar! :)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Den löparen passar ju verkligen ihop med din inredning, så jag förstår att du fastnade. Låter som du och jag är lite lika med inomhusväxterna, jag har problem att komma ihåg att vattna dem. Tycker inte alls att det är lika roligt med krukväxter som med trädgårdsväxter, så de lider ofta av torkan. Apropå beskärning i trädgården, du skulle se vad jag nu har gjort med vårt äppelträd. Den har verkligen fått smaka på sågen. Ska försöka komma ihåg att visa på bloggen. Önskar dig fin kväll! Kram Merja

  SvaraRadera
 3. Åh, gillar verkligen din nya duk, förstår att du föll för den. :) Håller med dig annars, man kan hitta mycket i sina förråd (eller på loppis), allt behöver ju inte vara nytt för att kännas nytt så att säga. Och det där med krukväxter känns tyvärr igen. Såg man bara det jag har inomhus skulle man aldrig gissa att jag är odlingsnörd... ;)
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi... verkligen samma här med krukväxterna inomhus - inte en blommande växt bara några gröna varianter och däremellan tomt i fönstren! :)

   Å, snart är det helg igen!
   Kram Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!