torsdag 17 september 2015

Det digitala skrivbordet - återrapportering

För ett drygt halvår sedan eller rättare sagt i februari gjorde jag ett inlägg om det analoga och digitala skrivbordet där jag berättade att jag behövde en större extern skärm för min bildbehandling men att jag först var tvungen att vänja mig vid tanken att belamra mitt "analoga skrivbord" men ännu en platskrävande "ful" datorpryl (välfärdsproblem på hög nivå -jag vet). Men nu har jag äntligen kommit till skott och där står den - skärmen!


Åh, vad jag älskar den! Bilderna har fått en helt ny dimension. Helt plötsligt ser jag alla dimensioner av färger, djup och nyanser. Jämför jag med skärmen på min laptop så är det som om den vore överdragen med en blå-grå hinna. Och den skärmen är ändå en förhållandevis bra skärm. Bortblåst är tanken att den är ful och platskrävande för oj så roligt det är att arbeta med bra grejer! Den här gången får det estetiska stå över till förmån för arbetskvaliteten.


Och med facit i hand så tycker jag faktiskt att det ser helt ok ut. Skärmen passade precis under stringhyllan vilket gör att den inte tar så stor plats som jag trodde och jag kan behålla en hel del av min analoga skrivbordsvärld :)

5 kommentarer:

 1. Visst är bra mycket roligare med bra grejer och tar man många foton så är det bra med bra stor skärm. Överväger själv att köpa ngt nytt! Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Den passar ju perfekt! Både på skrivbordet och till dina bilder! Hur stor är den? Jag har redan en ganska stor skärm, men det kanske kan bli ännu bättre på en större? Hmmm....
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina, Det är en 24" Asus - en skärm avsedd för foto och färgkalibrerad från fabrik. Jag är supernöjd med den.
   Kram C

   Radera
 3. Ja, stor skärm är en fröjd. Grattis! Smälter in fint dessutom.

  Så fint du höstpiffat både inne och ute. Jag är på jakt efter snygga blomkrukor. Ser att du har en snygg från IKEA (eller hur?). Håller den tätt? Den är väl oglaserad i fatet också, eller? Sen har du ju den snygga från gränsfors....suck!

  Jättefina krukplanteringar vid trappen!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Skönt med bra grejer, titta på foton med taskig färgåtergivning är verkligen inte kul. Tycker du fick in det bra på skrivbordet.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!