söndag 7 juni 2015

Kaffekalas från förr

Vet ni vad det bästa är med ett riktigt kaffekalas? Jo, det är att jag då plockar fram mina "tantkaffekoppar". Ni vet sådana där små, tunna som man drack kaffe ur förr i tiden - för jag misstänker att de flesta av oss dricker kaffe i muggar eller i stora latteglas. Tänk om jag hade serverat min mormor en caffé latte i ett glas när hon levde. Undrar vad hon skulle ha tänkt om det.

Ibland väljer jag faktiskt att dricka mitt vardagskaffe ur en kopp. Har jag bakat en kaka och det är eftermiddag och jag sitter i soffan så tycker jag nog att kaffet smakar godare ur en kopp jämfört med om jag arbetar i trädgården och tar mig en kaffepaus - då smakar kaffet extra gott i en muminmugg!Jag väljer helt enkelt efter plats, humör och aktivitet. Hur gör ni? Föredrar ni kopp eller mugg? eller varierar ni som jag?

5 kommentarer:

 1. Jag väljer efter hur det känns.. Vill helst inte ha så stora muggar utan mer som små muggar nästan kaffekopp utan öra. Fast oftast blir det någon av mina blommiga kaffekoppar från secondhand eller Elsa Beskow. Fast jag känner att den där muminsmittan håller på att komma ikapp mig :)) Jag "åker" nog dit i sommar, en iaf ;)

  Tack för titten av ditt ljuvliga hem! ♥

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Ditt kaffekalas ser supermysigt ut! Kaffe dricker jag oftast i en riktig kopp med fat, men te dricker jag i Elsa Beskow- eller Mon Ami-mugg. Det är vardagsglädje det, att ha fint porslin!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Jag är en riktig muggmänniska när jag ska dricka kaffe men väldigt kräsen. Muggen får inte vara för stor, keramiken inte för tjock och muggen måste hålla kaffet varmt länge. Har hittat den perfekta muggen för mig på Paradisverkstaden på Öland. Däremot ser det väldigt trevligt ut hos dig, så där hade det varit mysigt att ta en fika med dig. Kram Merja

  SvaraRadera
 4. Helt underbart kaffebord.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Mmm, så fint kaffebord! Jag är ju tedrickare, men varierar också vad jag dricker det ur. Stor och hög keramikmugg utan öra till långfrukosten eller eftermiddagsfikan, vanlig mugg till snabbpausen och gammal blommig tekopp med guldkant till festligare tillfällen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!