onsdag 11 februari 2015

Tankar om vardag

"Det är väldigt mycket vardag" hör jag ofta mig själv säga.

Bloggtemat hos Decor Life denna vecka är just vardag. Ett tema som faktiskt passar mig väldigt bra då jag ofta funderar över vad vardag innebär. Vad lägger du och jag i begreppet vardag? Om allt rullar på i sina vanliga hjulspår brukar oftast ordet vardag klinga lite tråkigt och negativt. Om människor däremot av olika anledningar inte kan ha en vardag brukar önskan efter en vanlig vardag vara stark. Så vad menar vi med vardag? Det finns ett ganska så slitet ordspråk som säger; "alla dessa dagar som gick, inte visste jag att det var livet". Hur klichéartat det än må låta så ligger det ändå något i det. Det är lätt att hamna i tankar om att måndag till fredag känns som transportsträckor - som väldigt mycket vardag med väckarklocka, jobb, skola, logistik, läxor, matlagning, handling etc. Så hur ska vi tänka? Hur ska vi leva? Jag har inga svar på de frågorna men jag tänker att var och en av oss nog skulle må bra av att stanna upp och försöka se att själva livet egentligen är det som vi kallar vardag. Vi kanske behöver omvärdera ordet vardag eller hitta på ett annat begrepp. Hitta ett personligt förhållningssätt helt enkelt. Mitt sätt denna vecka är att se det vackra och vilsamma i en bukett tulpaner som är i sista stadiet och att se sonens fötter på bordet som ett stilfullt stilleben i bästa inredningsanda :)


5 kommentarer:

 1. Hmmm, vardagen är inte att förakta, men några russin i kakan är också gott. För mig handlar det mycket om att njuta av små ting och vara i nuet så mycket som möjligt. Skönheten i din bukett är ett bra exempel. Så fina bilder.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Är det lättare att styra över tankar än vad det är att styra över känslor?.. När jag läser att det är lätt att hamna i tankar om att måndag till fredag känns som transportsträckor dyker den frågan upp hos mig. Kanske inget med ditt inlägg att göra men ändå.. Jag tycker ofta att veckodagarna är jobbiga. Ibland faktiskt rätt tunga. Jag blir många gånger så trött av att jobba. Trött i huvudet och slut. Oinspirerad och det liksom maler på om samma sak. Jag älskar att vara ledig för inspirationen, idéerna, orken och det glädjefulla kommer tillbaka. Mig själv kommer tillbaka. De där dagarna fram till ledighet måste jag tyvärr erkänna många gånger blir en transportsträcka för mig än fast jag ändå på nåt vis ser det positiva och fina med de dagarna också. Det här lät ju nästan för dystert men så illa är det inte, jag lovar. Jag älskar mina vardagar och glittra till dom, jag vill ha fler lediga dagar helt enkelt ;) Nej, jag är inte lat eller arbetsskygg heller :))

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tankar Ann-Louise. Ja, jag tror att det många gånger handlar om att de flesta av oss arbetar för mycket. Att arbeta heltid innebär att större delen av vår vakna tid tillbringar vi på ett jobb. Jag röstar definitiv för 6-timmars arbetsdag. Det tror jag att både vi människor och samhället skulle "tjäna" på.
   Kram Cathrine

   Radera
 3. Så sant, så sant. Intressant bild med de falnande tulpanerna som illustrerar din text. Blir liksom som slutgiltigt. Gillar bilderna -så många fina färger.

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder, skänker lugn. Vardagen blir och är vad man gör den till. Vissa veckor går snabbt, andra långsamt. Men den här tiden på året är det skönt att gå ner i varv ett tag.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!