torsdag 19 februari 2015

Älskade Mumin

År 1945 skrev Tove Jansson första boken om Mumintrollen och i år är det 70 år sedan! Är det inte helt fantastiskt att hennes historier står sig än idag och är minst lika aktuella ur ett berättar- och livsåskådningsperspektiv. Så mycket visdom det finns att hämta ur hennes berättelser om Mumintrollen och alla andra varelser som lever i Mumindalen. Ni som har följt mig ett tag vet säker att jag är en "Muminnörd" och när Arabia kommer ut med en jubileumsmugg till Mumintrollens 70 åriga historia då är det helt omöjligt att motstå muggen som dessutom har ett av det finaste mönster jag sett på en muminmugg - Muminhuset. Ett litet papptak följer också med muggen så att huset blir komplett!

"Med ens var tryggheten samlad på en enda punkt, den fanns på verandan och ingen annanstans och på verandan satt mamman och väntade hem sin familj för att ge dem te"
Ur Pappan och havet

4 kommentarer:

 1. Riktigt söt är den! Stod och höll i den på Iittala outlet i Älmhult i helgen. Som små berättelser!
  Visst är det härligt när de första snödropparna visar sig i trädgården, då vet man att våren kommer snart. Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Supersöt. Gillar tecknarstilen, men har inte riktigt satt mig in i den sagomiljön.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Hej! Kanske du vet, men här i Finland så har det den senaste tiden förekommit muminmuggsamlingar som sålts för helt otroliga priser. Speciellt de första 1990-tals muggarna och en del specialutgåvor är riktigt eftertraktade och värdefulla. Så se dina inköp som en investering:)
  Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag har förstått detta :) och jag har även en del gamla muggar som inte längre finns att köpa men mina lär inte bli så värdefulla för vi använder dem verkligen som vardagsmuggar och de mattas av väldigt mycket i diskmaskinen.... men, men vardagen ska ju också glittra!
   Må gott,
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!