torsdag 10 juli 2014

Balkonghäng

Vi har flera olika sittplatser i trädgården men ändå hamnar jag oftast på min älskade balkong. Om jag är lite återhållsam med färger i inredningen och övriga trädgården så svävar jag ut desto mer här. Här lever jag ut mina medelhavsdrömmar med mina övervintrade pelargoner av alla de sorter.


Balkongen ligger i söderläge och löper längs med ena långsidan av huset. Det är en långsmal tarm på 7 meter där vi sitter lite på rad och blickar ut som på ett Parisiskt café. En kaffekopp, en tekopp eller ett glas vin... Det finns alltid en anledning att slå sig ner här på balkongen.
I den ena änden en soffa och i den andra en trappa som leder ner till trädgården.


Morgonkaffet intar jag så ofta jag kan här i gungstolen. En riktig favoritplats där jag kan bli sittande länge, ibland i timmar, speciellt så här i semestertider!


och på kvällen sträcker jag gärna ut mig i soffan där kvällssolen hänger sig kvar länge. Som insynsskydd har jag planerat två olika klematis. `Propertius´ som blommar tidigare på våren och `Södertälje´som blommar nu mitt i sommaren. Bakom soffan klättrar ett vildvin.


Lite betong, rost och svart smyger sig in bland de romantiska pelargonerna och terrakottakrukorna.Vad har du för favoritplatser hemma hos dig?

3 kommentarer:

 1. Himla fint du har det på din balkong, förstår att du blir sittandes där. Måste vara en perfekt utsikt därifrån! En av mina favoritplatser hos mig är nere vid ån, med vyn över bron. Du undrade om det är min bro i trädgården. Det är det men vår trädgård fortsätter inte efter övergången men bron är vår, vårt hus ligger precis vid ån. Ha det gott i värmen! Merja

  SvaraRadera
 2. Vilken fin balkong du har. Förstår att du trivs där. Kul också att den används. Min känsla är annars att den typen ab långsmala balkonger till hus med trädgård inte används så ofta.

  Gillar dina lampor, speciellt snusmumriken:). Ursnygg!

  Fin på sonens rum också. Tintinplansher hänger i vår 13-årings rum också. Jöttefina tycker jag.

  Oh ja, vilken är min favoritplats i trädgården. .......svårt.....solstolarna är sköna men platsen under körsbärsträdet är nog min favorit just nu.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 3. Din balkong är verkligen jättefin och mysig! Gillar din inredning och att du delat in det långsmala utrymmet i olika rum. Förstår att du kan höra det franska sorlet där du sitter med ditt glas vin.

  Har ett par favoritplatser men måste jag välja får det bli uterummet. Under den varmare tiden ägnar vi mycket tid där. En oas som hela familjen gillar, dvs ungdomarna också, och det säger väl en del:-).

  Kram Eva

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!