söndag 8 juni 2014

Kvällssol i köket och pingsttankar

Pingstafton har övergått till pingstdagen och mörkret är inte särskilt mörkt denna försommarnatt. Dessa försommarnätter är magiska! Dock har pingsten förlorat sin magi efter att annandag pingst togs bort som helgdag. Nu är det som vilken helg som helst som glider förbi lite obemärkt, synd tycker jag! Men en enkel liten bukett från trädgården fick i alla fall pryda matbordet.


Kvällssolen kikar in i köket och skapar en härlig känsla.

Här i hörnet är min favoritplats...

...och mormors gamla ärvda vattenkanna som alltid stod på hennes diskbänk, står nu på min diskbänk.
En fin söndag (pingstdag) önskar jag er alla bloggläsare. Jag är lite nyfikna på vilka ni är! :)

6 kommentarer:

 1. hej! jag har precis hittat till din blogg! jag har precis köpt ett 60-talshus i malmö med min sambo, hittar mycket fin inspiration här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isabell! Välkommen till mig! Så kul att du hittade hit och hittar inspiration. Det är ju just det som är så roligt med bloggandet, alla idéer och tankar man delar med varandra!
   Ha det gott,
   Cathrine

   Radera
 2. Hej! Har också ett 60-talshus i uppsala som vi renoverat, men som dessvärre renoverades sönder på 80-talet. Så nu har vi försökt återställa känslan i huset åtminstone, samtidigt som det är modernt och personligt. Jättespännande att kika i din blogg och se alla fina detaljer! Ska bli kul att följa!!! /AnnaP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna, välkommen till mig. Javisst är det synd när gamla fina hus har sönderrenoverats på ett mindre tilltalande sätt. Men det är ju också roligt att själv renovera så som man vill ha det - mycket går ju att återskapa och som du skriver, på ett modernt sätt! Jag gillar mixen mellan att bevara och förnya.
   Ha det gott och välkommen tillbaka!
   Cathrine

   Radera
 3. Kvällssol är mjukt och magiskt. Ser så fint ut, ditt kök. Jag gillar verkligen skåpluckorna. Så fina.

  Kul med kannan som kommer från mormor. Jag bla en äggkokare från min mormor som inte är vidare snygg men världens bästa och varje gång jag använder den tänker jag på min mormor och morfar.

  Så fint rum din dotter har. Stringhyllor är så användbara och snygga. Fin dotter också:)

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa saker får verkligen betydelse långt efter. Hela min barndom stod den vattenkannan på mormors diskbänk utan att jag reflekterade över det. Men nu när hon inte finns längre så är den vattenkannan sinnebilden för min mormor, så det är så härligt att den står här hos mig!

   Tack för allt beröm :) Min "fina" dotter tar studenten denna vecka, så årets mest hektiska men också roliga vecka har dragit igång... I morgon ska jag stå med kameran i högsta hugg och fotografera ungdomar på väg till bal!

   Kram
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!