fredag 9 maj 2014

Vardagsrummet

Nu har det regnat nästan utan uppehåll i dagarna tre, välbehövligt för trädgården, men mindre roligt för oss som vill vara där ute och påta. Nåväl, då får jag möjligheten att visa den andra delen av vardagsrummet. I ett tidigare inlägg har jag visat bilder på matplatsen som ligger i den andra änden av rummet. Här kan du se det. Möblerna är en blandning av nytt, ärvt och second hand. Fågeln på väggen är ett konstverk som en god vän har gjort och jag älskar den! Det mönstrade tyget är ett originaltyg från 50-60-talet. Det gröna bordet är ett spelbord. Bordsskivan skjuts undan och då uppenbarar sig ett backgammonspel.

Vardagsrum

Efter middagen kan vi enkelt ta med oss kaffekoppen eller vinglaset och sjunka ner i soffan eller i favoritfåtöljerna, de secondhandfyndade "Natura" som är formgivna av Karin Mobring för Ikea på 70-talet. Loungestilen passar perfekt till de låga fönstren. Glasbordet är också ett loppisfynd för ynka 100 kr! Vi var utan bord i två år innan jag hittade det jag ville ha (önskebordet kostade 500 gånger mer så det var ju bara att glömma :)) Men tillslut trillade jag på ett som jag gillade! Enträgen vinner, sån är jag!

Vardagsrum

...och böcker kan jag inte få nog av - hyllan löper efter hela långväggen. Mer om bokhyllan här.

Bokhylla

Å lite mer konstverk gjorda av dottern och av grannen som är konstnär.

Konstverk

10 kommentarer:

 1. Hej!
  Ny här! Så glad man blir av att stiga in i ditt fina vardagsrum, vilket ljusinsläpp du har och jag gillar verkligen dina fåtöljer av Karin Mobring, vilket fynd du gjort. Ha en riktigt fin fredag!/Merja

  SvaraRadera
 2. Snyggt, snyggt, snyggt! Ljust, varmt, glatt och fina möbler. Jag älskar fåtöljerna av Karin Mobring. Sen skymtar jag tyger som finns här hemma också:). Vi har samma smak, du och jag!

  Ha en riktigt fin fredag!
  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Härligt med så stora fönster! =)

  Trevlig kväll! Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie, så roligt att du tycker om det du ser hos mig!
   Skön söndag önskar jag dig!
   Cathrine

   Radera
 4. Jättesnyggt och en härlig mix! Gillar dina tankar om inredning.
  Har hittat din fina blogg nu på morgonen och ser fram emot att besöka den igen!
  /Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva, så roligt att du hittat min blogg och tycker om den. Välkommen hit och hjärtligt välkommen tillbaka!

   Skön söndag,
   Cathrine

   Radera
 5. Men hej nu äntligen kikar jag in hos dig och vad fint du har det:-) Älskar dina fåtöljer!! Har letat efter sådana länge..! Ska kika lite mer hos dig nu, kram kram så ses vi här i bloggens värld😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann, tack snälla du! och välkommen hem till mig! Det är ju så roligt att inspirera varandra med bloggarna! Ha det fint så ses vi, som du skriver, här i bloggvärlden!

   Kram
   Cathrine

   Radera
 6. Hej, vilket härligt vardagsrum, och konst! Böckerna är som ett konstverk också på en lång vägg! Jag kommer kika in ofta hos dig och få inspiration" // Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin och tack för dina rara ord. Och hjärtligt välkommen hit. Kul att du tycker att det är inspirerande att kika in hos mig. Det glädjer mig! Välkommen tillbaka!
   Kram Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!