måndag 10 februari 2014

Badrummet från 1965 till 2014

Att publicera före- och efterbilder vid en badrumsrenovering måste vara det mest tacksamma att göra. Jag har svårt att tro att det inte skulle bli bättre på något sätt. Jag har ju tidigare hyllat vårt hus för att det är ett 60-talshus i original och det gör jag fortfarande MEN det finns ett undantag och det är ett orört plastbadrum från 1965. Det är inte så mycket att hylla! Fördelen är dock att ingen har sönderrenoverat det före oss utan vi kunde göra det från grunden efter våra tankar. Vilket ledde fram till steg 1: HUR vill vi ha det? Ni som har sprungit runt i badrumsbutiker vet vilken vånda det är, nästintill ångest, om jag får uttrycka mig så starkt. Jag ville ha ett klassiskt badrum som inte kunde tidsdateras (vilket egentligen är en utopi, vi lever ju här och nu och med trender som kommer och går). Men en sak visste jag i alla fall - ett schackrutigt klinkergolv och ett vitt standardkakel på väggarna - det ville jag ha, så där slapp jag i alla fall ta ställning! Jag höll på att ge upp när vi letade kommod/tvättställ. Allt jag tittade på tycktes vara stöpt i samma form; svart, vitt och kantigt. Tills den bara stod där framför mig; kommoden med rundade former, lådor av teak och en trumpetfot a´la 60-tal! Jag föll pladask, den var ju som handen i handsken till vårt hus! Så efter att vi hade levt i över 2 år med vårt plastbadrum drog vi igång renoveringen (VI ska läsas: min händige man som har gjort all renovering själv från första till sista brädan!) och här är resultatet:

Badrummet

För att fortsätta med temat teak så tillverkade min man (som har ett förflutet som båtbyggare) ett nåtat fönsterbräde av teak som för tankarna till ett båtdäck.

Nåtat teak

 ...och ett litet onödigt lyxtillval - vattenfallskran!

vattenfallskran

 Så till sist, det oundvikliga: FÖRE-bilderna!


 Eller hur, allt kan bara bli bättre! :)

3 kommentarer:

 1. När jag ser det här, ångrar jag att jag inte tog "före"-bilder i mitt badrum! Som du nu förstår fungerar det med RSS-flödet. Jag tror att min RSS-läsare har uppdaterats :-)

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för alla inspirerande bilder! Men var har ni hittat kommoden? Den hade passat perfekt i vårt badrum från 1961 :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina, roligt att du finner inspiration här hos mig!

   Kommoden är av det vanliga märket Svedbergs som finns att köpa i alla badrumsbutiker. Dock vet jag inte om teaken fortfarande finns kvar, den kan ha utgått!

   Lycka till!
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!