lördag 11 januari 2014

Premiär!

Välkommen till min blogg och kul att du hittade hit! I den här bloggen kommer jag att skriva och visa bilder på mitt hus från 1965 med tillhörande trädgård. Vi köpte huset för fyra år sedan av en familj som hade bott i det sedan det byggdes och allt var i originalskick. Vilken dröm för en nörd som mig! Som för många av er är mitt stora intresse hus, inredning och trädgård. På sommarhalvåret upptar trädgården en stor del av min tid och under den mörka årstiden huset och inredningen. Jag hoppas att jag kan inspirera er med mina bilder på huset, inredningen och trädgården. Återigen, välkommen hem till mig!

teaklucka
Teaklucka i köket

5 kommentarer:

 1. En jättefin blogg! Vi köpte i höstas ett 60-talshus i originalskick, nästan. Tyvärr har en del "förstörts" under 70-talet då dåvarande ägare fick dille på att måla brunt lite här och var. Bland annat har halva köket målats och alla underskåp fått sig ett lager brun färg. Under den bruna färgen finns teakluckor, som i ditt kök. Jag vet inte hur jag ska rädda dem, att slipa, värma eller skrapa skadar fanéren under, och ingen hantverkare jag talat med vill åta sig uppdraget. Lutar åt att vi låter lacka om dem istället, skadan är ju redan skedd, och tröstar oss med att överskåpen fortfarande har originalytan kvar (kanske tog färgen slut??). Har du något tips, oss nostalginördar emellan? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pandamamman, kul att du hittade till mig, och välkommen!
   Ja, tyvärr är det nog kört med dina luckor, börjar man slipa så är det väldigt stor risk att faneret under skadas, för det är så väldigt tunnt. Det kanske var skadat innan och det var därför som de målades! Jag skulle nog ha målat om dem i en färg som passade in för övirgt och försöka göra en roligt inredningsgrej av det.

   Lycka till!
   Cathrine

   Radera
 2. Hej! Trevlig blogg och ett fint hus! Jag och familjen flyttar snart till ett 60-talsparhus i Göteborg där det mesta är kvar men behöver lite omvårdnad. Bland annat så har vi väldigt låg bänkhöjd i köket (85 cm, den äldre köksstandarden). Hur såg det ut i ert kök och hur resonerade ni kring det?

  Allt gott

  /Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikael, så roligt att ni ska flytta till ett 60-talshus! Och även om det behöver omvårdnad så är det ju ett guldläge att huset inte är allt för sönderrenoverat av tidigare ägare utan ni kan renovera efter egen smak.Om du har kikat runt på min blogg så ser du att vi inte har gjort några större ingrepp mer än att fräscha upp ytorna.(badrummet är det enda rum som vi har totalrenoverat).
   När det gäller köket och bänkhöjden så är våra 85 cm och vi har valt att behålla dem av den anledningen att de passar mig utmärkt för jag är inte så lång :) och sen vill vi inte renovera köket eftersom vi tycker om det i originalskick. Så för oss funkar den höjden. Jag har blivit så van den höjden så när jag är hemma hos andra så tycker jag att deras bänkar är för höga :)

   Lycka till och hör av dig igen om det är mer ni funderar över.
   Allt gott,
   Cathrine

   Radera
  2. Hej och tack för ett snabbt svar! Vi kommer att bevara typ allt. :-) Kallskafferiet är också kvar (måste ha varit ovanligt 1964). Verkar ändå kanske klokt att ha kvar bänkhöjden. Vi får ju en massa andra problem, såsom mellanrummet mellan bänkskiva och överskåp. Dessutom ska vi ju ha någon form av bänkbelysning. Och då ser det säkert ännu konstigare ut. Vi har precis som ni originalfönster av perspektivtyp så det komme nog bli väldigt fint så småningom. Luckorna är furuluckor som är målade. Era var ju snäppet snyggare dock. :-)

   Allt gott

   /Mikael

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!