måndag 16 april 2018

Vinter- och sommartemperaturer i samma vecka


I helgen som gick inleddes trädgårdssäsongen med somriga toner. Termometern visade arton grader varmt och solen strålade från en klarblå himmel. Tidigare under veckan hade den sista snön smält på norrsidan och några dagar senare stod krokus och iris i full blom.

Jag klippte ner fjolårets torra perenner, krattade löv, sopade, gödslade rabatter, vädrade fikon- och myrtenträd, tog bort vinterdekorationen på trappan och ersatte med penséer, plockade fram krukor och iordningställde arbetsgården.

...och så klart – fotade!

En riktigt nördig trädgårdshelg med andra ord, och nedan kommer bildkavalkaden. Håll till godo med mycket brunt, lite grönt och någon blomma här och var!

Låt festen börja - trädgården är öppnad!
kram Cathrine

2 kommentarer:

 1. Åh så härligt! Man känner verkligen våren i dina bilder! Det måste ha gått väldigt snabbt från vinter till vår hos dig. Men så utmattad jag blir, att gå från 0 till 100 på en dag tar hårt på den gamla kroppen, aj aj aj... Men något alternativ finns inte, det är ju så kul att komma igång!
  Ha det bra!
  Kram
  K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära K, det var verkligen från 0 till 100. En konstig känsla att ena dagen ha vinterjacka för att nästa dag arbeta i trädgården iförd ett linne! Men vilken boost för själen -som jag saknat detta! Trädgården är verkligen en fristad där sinnet får ro och kreativiteten få flöda!
   Kram Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!