söndag 4 mars 2018

Långsam lördag i bilder

När jag får frågan vad jag ska göra till helgen så brukar jag svara "ingenting" om jag inte har något planerat. Jag har funderat på vad jag egentligen menar med det. För såklart gör jag ju någonting, det är ju svårt att göra ingenting! Det jag har kommit underfund med är att "ingenting" för mig betyder att ta dagen som den kommer och göra saker efter hand som det dyker upp eller andan faller på.

Dessa "ingentingdagar" börjar med en lång frukost, med alldeles för många koppar kaffe, och gammelmedia, oftast brukar jag också bläddra i mina kokböcker. I bakgrunden surrar ring så spelar vi och melodikrysset. Och nån´n stans där brukar jag komma underfund med vad jag vill göra.
Gårdagens lördag började med att jag kickade i gång min surdeg. Jag har alltid en burk surdegsgrund i kylskåpet som står på vänt. Långjästa surdegsbröd tar ju sin lilla tid och om jag är mer förutseende än vad jag var idag så brukar jag ta fram den på fredagskvällen för att kunna köra i gång direkt på lördagmorgon. Nu får jag vänta till söndagen innan det blir klart. Långsamhetens lov med andra ord!
Jag passade även på att blötlägga lite kross som jag använder till gröt och bak. Det brukar bli så - att jag gör flera saker samtidigt när jag ändå är i gång...Ibland blir det lite för mycket och då ser köket ut som ett bombnedslag på kvällen. Men då har jag långjäst och kortjäst och långkok och allt möjligt klart 😀 OCH OBS! detta är inget präktighetsskryt eller husmorshets för vissa helger blir det verkligen ingenting - jag tänker att jag ska göra massor men inget blir gjort! Varken städning, bak eller nöjen.
Nåväl, denna lördag fortsatte med att jag gick jag runt i vardagsrummet, njöt av vårvintersolen och spanade in alla tomma krukor och vaser och började fundera på vilka vårblommor jag ska fylla dem med...
Nu när vårmånaden mars har inträtt börjar det så sakta spira i min trädgårdssjäl, även om snön och kylan säger något annat.
Krukorna ekar tomma efter julen och mellanrummet där efter, men snart ska de fyllas igen.
Tillbaka till mitt ostajlade lördagskök
...och lördagskaffet.
Lördagen övergick till söndag innan jag fick iväg detta inlägg. Även denna dag är oplanerad så ännu vet jag inte hur den slutar. Kanske går jag ner i källaren och tittar till mina halvdöda pelargoner...

Cathrine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!