måndag 3 april 2017

Årets loppisfynd

Av någon outgrundlig anledning har jag lyckats med att gå på loppis under två helger. Dessa besök resulterade bl.a. i att vasförrådet blev rejält uppdaterat. Inte mindre än tre vaser kom jag hem med! Det går ju bara inte för sig att gå förbi ett gediget hantverk. Den gröna runda är från Eda glasburk. En så kallad blomkula som är optiktblåst, antagligen på 30-40-talet. Eda glasbruk, som låg här i Värmland, var igång mellan 1835 och 1953. Den bärnstensfärgade vet jag inte varifrån den kommer men jag tycker att den liknar den från Eda.  Den är lite tunnare och "ränderna" går vertikalt i stället. Det är en fantastisk lyster i den.


Den andra gröna vet jag inte heller varifrån den kommer. Det är en tung och gedigen liten vas. Har faktiskt letat efter en sådan lite lägre och tjockare vas. Jag tycker att det är fint att korta ner vissa buketter så att de blir låga och bulliga i uttrycket.


Den andra helgen sprang jag på Signe Persson-Melins ugnsfasta formar från Boda Nova (formgivna på 70-talet). Fyra stycken med korkunderlägg i nyskick. En fynd jag inte heller kunde gå förbi..
Ja, just det. De blå ljuslyktorna fick också följa med hem.
Ja, nu har jag fyllt upp glasförrådet för detta år. Nu vågar jag inte gå på någon mer loppis på ett tag för då blir det trångt i skåpen...Men nu har ju trädgårdssäsongen börjat så jag lär inte hinna i alla fall!

Önskar dig en fin aprilvecka!
Cathrine


6 kommentarer:

 1. Finfina fynd! Eda gjorde väl det där pressglaset med metallicglans också orange och svart, fast det är ju en helt annan stil. Själv har jag lite dille på vaser från Alvesta glasbruk som också är nerlagt sen länge. Det gjorde mycket i buteljgrönt.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag tror att Eda var känt för lystrat glas. Det är lite kul att det är "närproducerat" glas, tycker jag. Vaser verkar man aldrig få för mycket av...

   En fin helg till dig,
   Cathrine

   Radera
 2. Det ser ut til at det er flere som har kjøpt grønne ting på gjenbruk i det siste. Man har lett for å kjøpe ting man ikke trenger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..precis så är det! :) Det är väldigt lätt att köpa för mycket men jag tänker att det kan vara bra att ha ett litet lager för då kan man ge bort blommor med vas när någon ska firas!

   Ha en fin helg,
   Cathrine

   Radera
 3. Finfina fynd, du har näsa du! Tur att du har ett sådant perfekt vasförråd, med bästa överblicken😉
  Kram
  K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! :) Men jag får passa mig så att det inte svämmar över....

   kram och fin helg till dig,
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!