tisdag 30 augusti 2016

Nu är jag igång igen...

...med både bloggandet OCH grävandet i trädgården!

Det är något med slutet av sommaren/början på hösten och grävandet. Det är som om jag får ny energi i trädgårderandet (förra höstens grävande kan du se här och här). Endera så beror det på att jag har laddat batterierna under semestern eller att min trädgård börjar förfalla på höstkanten och att jag blir lite trött på att se eländet... Hmm, kan nog säga att det tyvärr beror på det senare. Jag önskar mig en trädgård som är fin även på hösten men dit har jag inte riktigt kommit ännu. I helgen tog jag dock ett steg närmare. Jag grävde bort alla mina irisar! Ett helgerån kanske men nu har jag tröttnat på att de är fina en vecka om året för att sedan ligga i drivor och skräpa de andra resterande 50. För att inte tala om allt jobb på våren när de ska klippas ner!

Visst de är fina... Men nej, detta blir jag inte lycklig av.Sådär ja! Nu syns ju bambun där bakom. Jag har köpt tre nya bambuplantor som jag ska plantera längst bak framför den glesa häcken. Dock funderar jag på om jag enbart ska ha en bambuberså eller om jag ska ha något annat i framkant...? Hos mig växer bambun ganska så långsamt så jag kan ju ha något annat framför också som bryter av... eller?


... och jag är mycket mottaglig för tips och idéer av er alla trädgårdskunniga där ute! Vad tycker du?


Vi ses igen lite längre fram när jag visar hur det blev. Ha en fin första septembervecka och välkommen tillbaka till min blogg! Hoppas att du också har haft en fin sommar!

/Cathrine


6 kommentarer:

 1. Hej och välkommen tillbaka! Min sommar har varit bra, hoppas din har varit fylld av bra böcker, slappade och trevliga möten. :)
  Jag förstår din gräviver helt, jag gillar också irisen, men har grävt bort en hel del av precis samma orsaker. Nu står det några plantor kvar på ett ställe där jag slipper se de fula plantorna hela tiden (men kan se blommorna). Perfekt.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kristina! Sommaren har varit fin. Har faktiskt försökt att vila lite!
   Ja, det är en sån befrielse när man tillslut tar det där beslutet att ta bort växter som man inte är nöjd med. Det tar sin lila tid för mig men när jag väl kommer till skott så blir jag så himla nöjd!

   Kram
   Cathrine

   Radera
 2. Välkommen tillbaka!

  Har inte samlat på mig några irisar, men känner mig nu varnat och kommer att vara återhållsam. En sån här torr sommar önskar jag att jag satsat på stäpplantering i hela trädgården.

  Det blir bra med bambun. Kanske vore nåt för mig också. Säkert fint med nåt framför som bryter av helt... idegransklot?

  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att vara tillbaka även om det är glest mellan inläggen så vill jag hänga kvar här på bloggen. Klot kanske vore något som bryter av strukturen, har också tänkt på något rödbladigt.. vi får se!

   Kram
   Cathrine

   Radera
 3. Hej!
  Jättefin och inspirerande trädgård! Jobbar du med något trädgårdsinriktat eller vad jobbar du med?

  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny, det var en fin komplimang! Jag jobbar med något helt annat på universitetet och trädgården är en stor hobby som jag försöker att få ordning på...

   Allt gott,
   Cathrine

   Radera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!