måndag 28 mars 2016

Vårens outfit och blommor

Så kom då äntligen helgen då trädgårderandet kom igång på allvar. Den sista snön försvann, solen tittade fram och jag invigde mina första nya blåställsbrallor! Tidigare har jag ärvt min mans gamla avlagda blåställ men nu var de byxorna helt utslitna och då kostade jag på mig ett par alldeles nya. Jag bad sonen, som har ärvt mitt fotointresse, att ta några outfit-bilder på mig. Kan ju inte vara sämre än modebloggarna... :) :)Nåväl, jag stod ju inte bara där och poserade utan löven blev uppkrattade, perennerna nedklippta och nya penséer blev planterade. Jag blev så himla glad när jag hittade några exemplar av den krusiga mörklila sorten. Jag har haft den tidigare år men den är inte lätt att få tag på, man får leta ordentligt i alla vrår på plantskolorna.Och när jag rensade bort alla gamla löv och perenner i rabatten så tittade mina blå irisar fram. Nu känns det verkligen att våren är på gång som inte ens aprilvädret kommer att kunna stoppa!Längtar redan till nästa helg då jag får fortsätta med trädgården. 
Ha en fin vårvecka käraste bloggläsare!

8 kommentarer:

 1. Härlig helg har det varit, kan bara hålla med! Klart du ska ha ett par nya byxor till trädgården, men var är knäpuckarna?! Kan varmt rekommendera det när du nu har byxor som har fickor för det. Varmt och mjukt för knäna. :)
  Önskar dig en fin trädgårdsvecka!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara lugn Kristina -knäskydden sitter där de ska! :) "inte utan mina knäskydd". De och alla fickor till förvaring är ju det bästa med hantverksbyxor.

   En fin vår- och trädgårdsvecka till dig med,
   Kram Cathrine

   Radera
 2. Japp, ett par sådana byxor ska jag minsann också ha. Har funderat på det länge men inte kommit till skott. Jättefina!

  Jag vill också ha krusiga penséer......Suck, så fina!

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Haha, jag har precis ersatt (eller snarare kompletterat) mina Fristadsbrallor med ett par denimditon från Flora Manufaktur. Jag kände för att testa några lite mjukare och mer presentabla, ska bli kul i år att se hur de funkar. Mina Fristadare är aldrig tvättade, mest eftersom jag inser att jag måste handtvätta dem först för att inte riskera ett tvättmaskinshaveri av all intorkad jord :-), men nu kanske det är dags. Puh...
  Jag älskar också de små krusiga penseerna, och hade turen att hitta några sådana på trädgårdsmässan här. De står fortfarande i växthuset och har växt till sig jättefint. Snart får de komma ut på grönbete.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Superfina byxor��! Vilket märke är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helene! Sköna och snygga! Märket heter Gesto, ett märke som jag faktiskt inte kände till innan. De flesta andra kommer ju oftast från Fristad, björn- och blåkläder.

   Allt gott,
   Cathrine

   Radera
 5. good morning! !
  The current Japan time is 4:00 in the morning.
  It is still dark outside.
  Sweden is also the arrival of spring, it is wonderful.
  The picture is on now in the movie "Deep Impact (1998)".

  SvaraRadera
 6. Riktigt snygga jobbarbyxor du har skaffat! Precis vad jag gillar. Har ju haft liknande i flera år ni men tycker dina är lite snyggare. Snygg är också krukan med de mörka penséerna. Jag var också ute hela helgen i trädgården och längtar redan dit igen. Kram på dig!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det värmer!